timthumb

Τα πυρά του «Κοινωνικού Συνδέσμου», ηγετικό στέλεχος του οποίου είναι ο Γιώργος Φλωρίδης δέχονται μέσω Facebook, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Αφορμή; Το ειδικό τέλος ακινήτων και η στάση των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων ως προς την ψήφισή του. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της ανάρτησης «Το ειδικό τέλος ακινήτων και οι Φαρισαίοι υποκριτές…». Σε αυτήν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζονται ειρωνικά ως «λαϊκοί αγωνιστές» που σήκωσαν την παντιέρα της επανάστασης κατά του «χαρατσιού» που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και απειλούν να καταψηφίσουν κάθε σχετική διάταξη. Από τα βέλη όμως δεν γλιτώνουν ούτε οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ που διαμηνύουν ότι «ή όλοι θα το ψηφίσουν ή κανένας».

«Θυμίζουμε, λοιπόν, ότι το περίφημο πια χαράτσι επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 με εισήγηση του τότε υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπανδρέου Ε.Βενιζέλου», αναφέρεται στην ανάρτηση, όπου επίσης υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διώξει την τρόικα, λέγοντας ότι θα κάνει «πολιτική διαπραγμάτευση» με τις ευρωπαϊκές χώρες και την Κομισιόν. «Και όταν, όπως και στην περίπτωση της Κύπρου, οι Ευρωπαίοι αγρίεψαν, τότε άρχισαν τα παρακάλια της επιστροφής της τρόικας», αναφέρεται χαρακτηριστικά, με «αντίτιμο» για την επιστροφή την εξασφάλιση τριών δις ευρώ τότε. «Έμεινε στην ιστορία η φράση Ε.Βενιζέλου ότι με την πληρωμή του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ) η Ελλάδα θα πετύχαινε πρωτογενή πλεονάσματα και θα έκανε «ντου προς το μέλλον». Τελικά το «ντου», αντί για το μέλλον, έγινε στις (άδειες) τσέπες των Ελλήνων», επισημαίνουν οι συντάκτες της ανάρτησης.

«Τώρα, το ΠΑΣΟΚ κάνει πως δεν ξέρει και η ΔΗΜΑΡ λέει να μην εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ», λένε, συμπεραίνοντας πως δεν θα είχε αντίρρηση αν επρόκειτο να εισπραχθεί με την κανονική φορολογική διαδικασία, ενώ δεν καταθέτει άλλη πρόταση αντικατάστασης των εσόδων που θα χαθούν, αντίθετα, η «αριστερά συνιστώσα» της κυβέρνησης –όπως την αποκαλούν- «έχει προτάξει τα στήθη της να μην πειραχτεί το Δημόσιο, στο οποίο διορίζει αφειδώς στελέχη της με βάση την ποσόστωση της λείας του κρατικού τομέα με αναλογία 4-2-1».

Εν κατακλείδι, συνδέοντας απολύτως τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα από τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση με την «παρασιτική αντίσταση» του κυπριακού πολιτικού συστήματος (όπως περιγράφεται), σημειώνουν πως αυτή όχι απλώς δεν διδάσκει, αλλά στα καθ’ ημάς, εφαρμόζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα…

Via : www.matrix24.gr