Ο 27χρονος διεθνής Τσέχος ποδοσφαιριστής Γιάκουμπ Γιάνκτο αποκάλυψε πως είναι ο ομοφυλόφιλος και δεν θέλει πια να κρύβεται για τη σεξουαλικότητα του.

Ο διεθνής Τσέχος ποδοσφαιριστής, Γιακούμπ Γιάνκτο, παραδέχτηκε με μήνυμα του στο λογαριασμό του στο twitter πως είναι ομοφυλόφιλος και πως δεν θέλει πλέον να κρύβεται.

Ο 27χρονος (σ.σ. 19 Ιανουαρίου 1996) μέσος ο οποίος ανήκει στην Σπάρτα Πράγας αλλά έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Χετάφε και πίσω του έχει μια σπουδαία καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο και σε ομάδες όπως η Άσκολι, η Ουντινέζε και η Σαμπντόρια ενώ είναι και 45 φορές διεθνείς με την Εθνική Τσεχίας πήρε την απόφαση να εκμυστηρευτεί κάτι που λίγοι έχουν κάνει, ιδιαίτερα όσο είναι εν ενεργεία αθλητές.

Χαρακτηριστικά είπε στο μήνυμα του:

 «Γεια σας, είμαι ο Γιάκουμπ Γιάνκτο. Όπως όλοι, έχω τα προτερήματα και τις αδυναμίες μου. Έχω την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Έχω τη δουλειά μου, που την κάνω όσο καλύτερα μπορώ, για χρόνια. Με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πάθος.

Όπως όλοι, θέλω να ζήσω τη ζωή μου χωρίς φόβους, χωρίς προκατάληψη, χωρίς βία, αλλά με αγάπη. Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν θέλω πια να κρύβομαι».

Μάλιστα και η ομάδα στην οποία ανήκει, η Σπάρτα Πράγας, έκανε γνωστό πως ο Γιάνκτο τους είχε ενημερώσει για τη σεξουαλικότητα του εδώ και αρκετό καιρό. Χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της ομάδας της Τσεχίας έλεγαν σε όποιον επικοινωνούσε μαζί τους:

 «Ο Γιακούμπ μίλησε ανοιχτά σε εμάς για τη σεξουαλικότητα του εδώ και αρκετό καιρό. Κάτι τι άλλο αφορά την προσωπική του ζωή. Κανένα άλλο σχόλιο, καμία άλλη ερώτηση. Έχεις τη στήριξη μας, ζήσε τη ζωή σου Γιάκομπ, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία».