δτ

Μεθοδεύεται η κατάργηση των εκπροσώπων της ΕΡΤ

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της εκλογής συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΔΤ.

Οι δημοσιογράφοι της ΔΤ, οι 126 συμβασιούχοι ζήτησαν από την ΕΣΗΕΑ να εκλέξουν συνδικαλιστικό εκπρόσωπο, κάτι που συνιστά αναγνώριση του συγκεκριμένου καναλιού ως επίσημου φορέα, το οποίο η Ένωση Συντακτών είχε αποφύγει να πράξει μέχρι σήμερα.

Η απόφαση, που ελήφθη με ψήφους 7-3 με παρόντα τα 10 από τα 11 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προβλέπει τη διεξαγωγή συζήτησης επί του θέματος την ερχόμενη Τρίτη με παρόντες και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Πρόκειται για πρόταση της πλευράς Τρίμη που αποσκοπεί να μεταφέρει το αδιέξοδο στη βάση των εργαζομένων και που στην ουσία εξυπηρετεί τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις αλλά και επιδιώκει  να παρατείνει την ανίερη συμμαχία με την οποία συγκροτήθηκε το σημερινό προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με έμπειρους συνδικαλιστές, πρόκειται για μία απόφαση που μεταφέρει το αδιέξοδο στη βάση των εργαζομένων και η οποία στην ουσία εξυπηρετεί τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Στο ίδιος μήκος κύματος εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν πως στην ουσία μεθοδεύεται, η κατάργηση των νόμιμων εκπροσώπων της ΕΡΤ του ραδιομεγάρου.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν πως η ΔΤ  έστειλε μισθολογικές καταστάσεις (εκτός ΣΣΕ) σχεδόν ταυτόχρονα με το αίτημα για εκλογή εκπροσώπου εργαζομένων.

Via : www.matrix24.gr