Kouvelis 12

Την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μετά τις γερμανικές εκλογές δεν αποκλείει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ επεδίωκε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές αλλά αναγκάστηκε να υποχωρήσει λόγω πιέσεων από την ΕΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λάρισα, όπου θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική συνέλευση στελεχών και φίλων του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά τόσο τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνεργασίας όσο και την απόφαση αποχώρησης.

Παράλληλα κάλεσε σε συμπαράταξη προκειμένου να αλλάξει η ροή των πραγμάτων και να διαμορφωθεί ένα χώρος έκφρασης που θα εξασφαλίζει την δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ενώ, εκτίμησε ότι από δω και πέρα η ΔΗΜΑΡ θα προχωρήσει «πολύ πιο δυνατά από ό,τι το προηγούμενο διάστημα».

Καλούμενος να σχολιάσει αν μετά τις τελευταίες εξελίξεις υπάρχουν ακόμη περιθώρια σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μία επιλογή «κεντροδεξιάς» και όχι «κεντροαριστεράς».

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ στο εξής δήλωσε: «θα στηρίζουμε και υποστηρίζουμε την αναζήτηση λύσεων μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο και θα στεκόμαστε απέναντι σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ