του Νίκου Φώτου *

φωτου νικοσ 1

Η Αριστερά ένα πλεονέκτημα συγκριτικό, εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων, έχει απέναντι στους άλλους σχηματισμούς κομμάτων η κινημάτων: την ηθική.

Είναι η τιμιότητα απέναντι στους ανθρώπους που στηρίζουν ή την εμπιστεύονται, είναι ο λόγος ,η μπέσα ή όπως αλλιώς την λένε.

Αυτό που λέμε αυτό και κάνουμε.

Δυστυχώς σήμερα στην κυβέρνηση βρίσκεται ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται  <<Αριστερό>> αλλά δυστυχώς είναι μια καλυμμένη δεξιά , νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που κάτω από τον μανδύα του αριστερού, όπως ο λύκος με την προβιά προβάτου, έχει τσακίσει τα λαϊκά στρώματα  και τον ιδιωτικό τομέα, λιγότερο τον δημόσιο, στο όνομα του αριστερού πρόσημου με μόνο στόχο να παραμείνει στην πολυθρόνα (περί αυτού πρόκειται και όχι καρεκλάς).

Έχει κάνει τέτοια ζημιά στην Αριστερά, που ούτε το φαντάζεται(ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο;) ώστε οι προηγούμενες κυβερνήσεις να φαίνονται σωτήρες στα ματιά του Ελληνικού λαού, κατάφερε  να αναστήσει την δεξιά όπου ήταν πεσμένη στο καναβάτσο και να δώσει το φιλί της ζωής στο ετοιμοθάνατο ΠΑΣΟΚ. Ψηφίζοντας με εκπληκτική συνοχή όλα τα μέτρα που κατηγορούσε όσο ήταν αντιπολίτευση Μνημόνιο, Ενφια, Έμμεσους και Άμεσους φόρους και ότι άλλο κινείται και αναπνέει.

Και καλά από τον Καμένο και την παρέα του και το πάλε ποτέ ΠΑΣΟΚ,  που βρίσκεται σύσσωμο στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό αλλά από τους παλιούς Συντρόφους  με τους οποίους πολλούς από αυτούς  δώσαμε μάχες για μια κοινωνία διαφορετική, αλληλέγγυα στον Συνάνθρωπο, στον γείτονα που έχει ανάγκη, σε μια κοινωνία που μιλάει μεταξύ της και προσπαθεί να συνεννοηθεί σε στοιχειώδη πράγματα για το καλό αυτού του δύσμοιρου τόπου περίμενα κάτι διαφορετικό.

Αλλά με εκπλήσσει και πραγματικά με λυπεί η στάση ορισμένων πρώην συντρόφων γιατί αποδεδείχθηκαν ψεύτες τάζοντας άλλα και πράττοντας άλλα  αφού υφάρπαξαν την ψήφο του Ελληνικού λαού με τις ψευτιές.

Μπορεί λοιπόν να είναι οτιδήποτε άλλο αλλά όχι Αριστεροί ,γιατί η Αριστερά δεν λέει ψέματα και δεν κρύβει τίποτε , παρά μόνο λέει την αλήθεια όποια και αν είναι αυτή, ευχάριστη η δυσάρεστη αλλά είναι η Αλήθεια.

Γιατί η Αριστερά έχει Μπέσα Και πάνω από όλα έχει ΗΘΟΣ.

*Ο Νίκος Φώτου είναι μέλος του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης