Ημέρα Περιβάλλοντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερ.: 5/6/20
Ώρα:    10:00

Απαιτούνται πράξεις και έργα για την προστασία του περιβάλλοντος

Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, κόμματα και φορείς θα εκδώσουν ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου.
Πέρα από τον επετειακό χαρακτήρα, τι ακριβώς συμβαίνει ως προς τις δράσεις που απαιτούνται για την προστασία του περιβάλλοντος;
Και πόσο συμφωνούν οι διακηρύξεις με όσα πράττουν τα κόμματα, όταν καλούνται να αποφασίσουν στην πράξη;

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το περιβάλλον, έδαφος, θάλασσα, ποτάμια, λίμνες, αέρας, καθώς και οι δείκτες μέτρησης της κατάστασης στην οποία βρίσκονται, κάποια μεγέθη θα έδειχναν αρνητικά νούμερα, αν δεν υπήρχε η πανδημία, η οποία λόγω της αποστασιοποίησης και της μείωσης των δραστηριοτήτων και των μετακινήσεων συνέβαλε σε αυτό.
Παρ’ όλ’ αυτά, η γη συνεχίζει να υπερθερμαίνεται και οι πάγοι συνεχίζουν να λιώνουν.

Η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε το περιβαλλοντικό, αντι-οικολογικό νομοσχέδιο, το οποίο πλέον αποτελεί Νόμο του Κράτους.
Σε αυτό περιλαμβάνονται διατάξεις που αλλάζουν το χαρακτήρα προστατευόμενων περιοχών, περιοχών NATURA και άλλες.
Ο πρωθυπουργός προάγει τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας και δηλώνει σε γερμανική εφημερίδα ότι είναι ελεύθερες οι γερμανικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα σε ανεμογεννήτριες σε όλα τα ελληνικά βουνά, καταστρέφοντας οικισμούς, βοσκοτόπια και χώρους φυσικού κάλλους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση νομοθετεί υπέρ μιας πιο «πράσινης» Ευρώπης, αλλά οι μεγαλοαγρότες των βορείων χωρών της, διαδηλώνουν ενάντια στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, που εκτός από τη δημόσια υγεία, βλάπτουν και το περιβάλλον.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι πολιτική πράξη και επομένως απαιτούνται πράξεις και έργα που να συνάδουν με τα λόγια και όχι το αντίθετο.