του Χρήστου Πετράκου *

Σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή (www.kathimerini.gr), ο κ. Κ. Ζούλας μας αναλύει και μας ενημερώνει για τις διεργασίες που γίνονται στη Δημοκρατική Αριστερά σχετικά με προγραμματισμένο έκτακτο συνέδριο του κόμματος.

Κλείνει το άρθρο του λέγοντας χαρακτηριστικά :

«…..Μέχρι στιγμής, ωστόσο, αποφεύγουν να διαφοροποιηθούν από την επίσημη γραμμή η οποία παραμένει ότι το συνέδριο θα διεξαχθεί ακόμη και με την απουσία της εκσυγχρονιστικής τάσης, η οποία ήταν αυτή που κατ’ εξοχήν δικαιώθηκε προβλέποντας τον πρόσφατο εκλογικό αφανισμό του κόμματος.»

Αυτό που δεν μας λέει ο συντάκτης είναι ότι ο εκλογικός αφανισμός της ΔΗΜΑΡ ήταν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αφού αυτοί στους οποίους αναφέρεται πως τον προέβλεπαν, ταυτόχρονα τον προκαλούσαν.

Δυστυχώς για ορισμένους η ΔΗΜΑΡ δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή, ίσως δεν αποτελούσε ποτέ, και πλέον επιθυμούν, και δουλεύουν γι αυτό, την διάλυση της.

Το συνέδριο έχει αποφασιστεί, ως καταστατικό, για αυτή τη χρονική περίοδο, ήδη από το προηγούμενο. Και από την Κεντρική Επιτροπή ως Έκτακτο.

Επειδή λοιπόν σε κάποιους δεν βγαίνουν τα κουκιά αφού τα μέλη του κόμματος που αποζητούν το συνέδριο, απορρίπτουν, πάντα απέρριπταν, την πολιτική που αυτοί προτείνουν, θέλουν να το ακυρώσουν με βυζαντινισμούς, συμψηφισμούς και σκοτεινές διαδικασίες σταλινικού τύπου όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Οποιαδήποτε συζήτηση ακύρωσης του συνεδρίου δια της αναβολής του ακυρώνει την λειτουργία του κόμματος αφού αντιβαίνει ειλημμένες αποφάσεις θεσμικών οργάνων.

Η ανάληψη μια τέτοιας πρωτοβουλίας θα αποδεικνύει μια ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων.

 

Χρήστος Πετράκος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς