Παγωμάρα με την απρέπεια του Κ. Μητσοτάκη να μιλάει για «εξαγωγές που πηγαίνουν τρένο» εν μέσω πένθους για τα Τέμπη – Ενσυναίσθηση υπό το μηδέν

Τέμπη: Τραγικά πράγματα ακούγονται όποτε τυχαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλήσει χωρίς να έχει μπροστά του κάποιο κείμενο υπαγορευμένο από τους συμβούλους και τους επικοινωνιολόγους του.

Ενώ οι νεκροί από τα Τέμπη δεν έχουν κάνει ούτε καν τα σαράντα τους, και οι οικογένειες των θυμάτων βράζουν από οργή για τις πολιτικές ευθύνες του δυστυχήματος, θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό της χώρας να προσέχει τι λέξεις χρησιμοποιεί και όχι να κάνει φθηνά και απρόσεκτα λογοπαίγνια χρησιμοποιώντας τη λέξη «τρένο», για να αυτοσυγχαίρεται για το «έργο» της κυβέρνησης.

Εμβρόντητος έμεινε όποιος παρακολούθησε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την προεκλογική επίσκεψη του στον Γέρακα, στην οποία προσπαθώντας να πείσει για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του αλλά και του ιδίου στην οικονομία, είπε μεταφορικά πως «οι εξαγωγές πηγαίνουν… τρένο»!

Μετά από αυτή την εντελώς ανάρμοστη αναφορά, πρέπει να έκαψαν τα διπλώματα τους οι επικοινωνιολόγοι του πρωθυπουργού. Για λίγα λεπτά τους «ξέφυγε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ασφάλεια της μονταζιέρας, και επήλθε καταστροφή.

Μία απρόσεκτη, απρεπής και μακάβρια δήλωση που προκάλεσε παγωμάρα σε όποιον την άκουσε και που ελέχθη από τον πρωθυπουργό, την ίδια μέρα που θεσπίστηκε το προκλητικό ακαταδίωκτο για τα μέλη της Επιτροπής που διερευνά τις ευθύνες του εγκλήματος στα Τέμπη. Αλήθεια, άλλη «μεταφορά» δεν μπορούσε να βρει ο πρωθυπουργός για να εκθειάσει την κυβέρνηση του; Έπρεπε ντε και καλά να χρησιμοποιήσει τη λέξη «τρένο» επειδή ταίριαζε με τις υπερφίαλες αναφορές του; Τόσο πολύ «βάρος» είχαν οι «συγγνώμες» του, που ξεχνάει να τηρήσει ακόμα και βασικούς κανόνες συμπεριφοράς;Λίγη συναίσθηση του τι έχει προηγηθεί και λίγος σεβασμός προς τις οικογένειες που θρηνούν, είναι τόσο δύσκολο να υπάρξουν; Οι εξαγωγές μπορεί να πηγαίνουν «τρένο» κατά τη γνώμη του πρωθυπουργού, άλλα τα ίδια τα τρένα στην Ελλάδα είναι «σαπάκια», κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή χωρίς κανένας να μπορεί να το ελέγξει, συγκρούονται, εκτροχιάζονται και γίνονται τάφος για δεκάδες ανθρώπους.

Επιτέλους ας υπάρξει λίγη πολιτική τσίπα, ακόμα και αν είναι για τα προσχήματα…

Πηγή : https://www.sportime.gr