OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέσα σε έναν ελαιώνα που μετρά αιώνες ζωής, βρήκαμε στο νησί του βορείου Αιγαίου, γλυπτά από το φημισμένο λευκό μάρμαρο Θάσου με διεθνείς και ελληνικές υπογραφές.

Ο ελαιώνας που βρίσκεται δίπλα στο περιφερειακό οδικό δίκτυο της Θάσου στον οικισμό Σκάλας Καλλιράχης και στη θάλασσα, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη που ξαφνικά ανάμεσα στα γκριζοπράσινα φύλα και τους κορμούς ελιάς βλέπει να προβάλουν μικρά και μεγάλα έργα γλυπτικής!

Τα Διεθνή Συμπόσια Γλυπτικής Μαρμάρου και το Πάρκο Γλυπτικής στη Θάσο έγιναν πραγματικότητα χάρις στην Έμμυ Βαρξουκάκη, η οποία προσκαλεί και φιλοξενεί καλλιτέχνες στη Θάσο και τους παρέχει την πρώτη ύλη για τα έργα τους, η οποία κατά κύριο λόγο είναι ευγενική προσφορά από το Σύνδεσμο Μαρμαροπαραγωγών Μακεδονίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το περίφημο καθάριο λευκό κρυστάλλινο Θασιακό μάρμαρο, το γραφικό περιβάλλον μέσα στο οποίο διεξάγονται τα Συμπόσια, η ελκυστική ιδέα των θερινών διακοπών σε ένα ελληνικό νησί θέλγουν ένα σημαντικό πλήθος καλλιτεχνών από το εξωτερικό στο να επισκεφθούν τη Θάσο για να συμμετέχουν στο Συμπόσιο Γλυπτικής Μαρμάρου φέροντες αναρίθμητες αντιλήψεις και προτάσεις για την επί τόπου γλυπτική δημιουργία.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των καλλιτεχνών είναι ότι έχουν σπουδάσει και έχουν ωριμάσει καλλιτεχνικά στις πιο σημαντικές πολιτισμικές μητροπόλεις όπως Αθήνα, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο κι έχουν κληροδοτήσει στη Θάσο τις πιο επιτηδευμένες και σύνθετες μορφές μαρμάρινης τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Τα οφέλη πολλά προς όλες τις πλευρές:

  • Το μοναδικής λευκότητας και ποιότητας τοπικό προϊόν: το λευκό μάρμαρο Θάσου, γίνεται παγκοσμίως γνωστό
  • Γλύπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη γνωρίζουν στον ελεύθερο χρόνο τους το νησί και τον αρχαιότατο πολιτισμό του και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές του
  • Ενισχύεται η τοπική οικονομία
  • Δημιουργούνται νέες προοπτικές τουρισμού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Πάρκο Γλυπτικής της Θάσου βρίσκεται στον ιδιόκτητο ελαιώνα της οικογένειας Λαμπίδη.

Πάντως, αν βρεθείτε στο νησί μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον ελαιώνα. Αξίζει τον κόπο…

Via : www.thesstoday.gr