46865344B299E84056CEB210A27B6AEA

Κραυγή αγωνίας προς τους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης απηύθυνε ο βουλευτής και «σκιώδης υπουργός» Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, μετά την επίσκεψή του στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Κυψέλης.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έλεγε μετά στους συνομιλητές του, έπαθε σοκ από τα όσα αντίκρισε και, μάλιστα, παρομοιάζει όσα είδε με τα κάτεργα «από τους Αθλίους του Βίκτορ Ουγκό».

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του, απευθύνεται στους Δένδια-Ρουπακιώτη και σημειώνει τα εξής:
«Κύριε Δένδια και κύριε Ρουπακιώτη, αν δεν έχετε δει τα κάτεργα από τους «Άθλιους» του Βίκτωρος Ουγκώ, επισκεφτείτε τα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων.

Τα αστυνομικά τμήματα έχουν μετατραπεί παράνομα σε μικρές φυλακές. Ενώ τα κρατητήρια έχουν σχεδιαστεί για κράτηση μιας νύχτας, αρκετοί βρίσκονται εκεί φυλακισμένοι ακόμα και για έντεκα μήνες. Κάποιοι εκτίουν εκεί ποινές φυλάκισης ενώ άλλοι είναι ξεχασμένοι προφυλακιστέοι.

Άλλοι βρίσκονται εκεί γιατί δεν έχουν πληρώσει μια κλήση, άλλοι γιατί δεν έχουν χαρτιά, ενώ άλλοι είναι μικροαπατεώνες. Κανένας δεν προαυλίζεται ποτέ, ζουν με ελάχιστο τεχνητό φωτισμό, δεν τους παρέχονται είδη προσωπικής υγιεινής, η σίτιση είναι ελλιπής, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανύπαρκτη, τη στιγμή που οι περισσότεροι υποφέρουν από έντονους κνησμούς, ψώρα ακόμη και επιληψίες.

Σε συνδυασμό με ένα άθλιο, βρώμικο, και μη απολυμασμένο περιβάλλον, οι εικόνες των ανθρώπων που συνωστίζονται μέσα στο μισοσκόταδο των κρατητηρίων, φέρνουν στο νου τα κάτεργα από τους «Άθλιους» του Βίκτωρος Ουγκώ», τονίζει μεταξύ άλλων ο Τσουκαλάς, ζητώντας να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την κατάσταση

Via : www.matrix24.gr