Αισιόδοξος ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης

Αισιόδοξος ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη το μεσημέρι με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Δραγασάκης πως αναμένεται νέα τηλεδιάσκεψη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσα στο Σαββατοκύριακο,

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τους τραπεζίτες ότι οι διαφορές είναι πλέον μικρές και ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμβιβασμός για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2015. Για το 2016 η απόσταση που χωρίζει την ελληνική πρόταση από την αντίστοιχη των δανειστών ανέρχεται σε μόλις 0,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα διεκδικεί μία συνολική λύση για το χρέος, ενώ έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για τη μετακύλιση των αποπληρωμών προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με τη μεταφορά των σχετικών ομολόγων, ύψους 27 δισ. ευρώ, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το κλίμα που δημιουργείται , σημειώνοντας ότι οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Via : www.thetoc.gr