Ο Χρήστος Τζανερίκος αποκαλύπτει ότι εκτός από τον Γεραπετρίτη τον προσέγγισε και δεύτερος κυβερνητικός παράγοντας προσφέροντας ανταλλάγματα αν τους διευκόλυνε στο «μπλόκο» Κασιδιάρη.

Γράφει η 

Και Ανώτατος Κυβερνητικός παράγοντας, εκτός από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προσπάθησε να επηρεάσει τον Αντιπρόεδρο Αρείου Πάγου και Πρόεδρο του Α1 Τμήματος Χρήστο Τζανερίκο, για να αποκλειστεί το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη!

Το δήλωσε στο iEidiseis ο ίδιος ο Ανώτατος Δικαστής Χρήστος Τζανερίκος, o οποίος παραιτήθηκε προχτές Δευτέρα (10/4), καταγγέλλοντας πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του από την Κυβέρνηση.

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις και οι κρίσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν «αντιθεσμική» τη στάση του κ. Τζανερίκου, λέγοντας μάλιστα ότι, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, καθώς εξέφρασε δημόσια την κρίση του, για την υπόθεση του κόμματος «Έλληνες», ο παραιτηθείς Αντιπρόεδρος ΑΠ απάντησε:

 «Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!

Σε ερώτηση πώς έγινε η παρέμβαση του Ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα, o Αντιπρόεδρος ΑΠ απάντησε στο iEidiseis:

«Ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει»!

Και συμπλήρωσε ο κ. Τζανερίκος:

«Όσο για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι΄ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι΄ αυτό».

 Ενώ κατέληξε:«Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις».

Οικονόμου: Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση

«Δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τις δηλώσεις του παραιτηθέντος αντεισαγγελέα Χρήστου Τζανερίκου.

Όπως σημείωσε «το σοβαρό δεν είναι να σχολιάζω αυτά τα πράγματα, το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δίνει το Σύνταγμα για δημοκρατικά αναχώματα είναι μια επιλογή βαθιά αξιακή πολιτική που δεν παζαρεύουμε με κανέναν και σε κανένα επίπεδο».

Συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου που είχε να κάνει με τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου και αυτό ήταν θεσμικά επιβεβλημένο. Τι σχέση έχει αυτό με όλα τα απίθανα που λέγονται;».