untitled 4

Σοκαρισμένη είναι η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη από την ξαφνική είδηση ότι η ΕΡΤ κλείνει.

Στις Βρυξέλλες, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία με πολίτες από όλη την Ευρώπη να διαδηλώνουν το θυμό αλλά και την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες.

“Είναι σαν να είμαστε αποικία μιας εξωτερικής δύναμης”.

“Θεωρούμε μείζονος σημασίας να κατέβουμε στο δρόμο, εδώ στις Βρυξέλλες, το κέντρο, την καρδιά της Ευρώπης για να πούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν ότι πρέπει να προστατέψουμε το δημόσιο κανάλι της Ελλάδας”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωστόσο, διατείνεται ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις της κυβέρνησης την οποία στηρίζει.

“Η απόφαση των ελληνικών αρχών θα πρέπει να αξιολογηθεί στο πλαίσιο των σημαντικών και απαραίτητων προσπαθειών που κάνουν προκειμένου να εκσυγχρονίσουν την ελληνική οικονομία, αυτές περιλαμβάνουν τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα” είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Βαγγέλης Δεμίρης, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Κομισιόν καταγγέλλοντας ότι η εμπλοκή των Βρυξελλών ήταν άμεση.

“Είδαμε ότι η Κομισιόν προσποιείται ότι δεν είχε ιδέα για την απόφαση, ότι δεν εμπλέκεται σε αυτή την απόφαση. Είναι ψέμα. Η Κομισιόν, η Τρόικα απαίτησε τις απολύσεις και προφανώς οι απειλές τους είχαν αποτέλεσμα. Η Ελλάδα υπέκυψε στις απειλές της Τρόικα, 2.656 άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο από σήμερα και μένει να δούμε αν τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένουν νέες δυσάρεστες εκπλήξεις”.

 

 

Via : gr.euronews.com