imagesCA1KVEP2

Των Ελενας Βαρίνου, Χάρη Ιωάννου

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε χτες στη Βουλή ότι έχει ψηφιακό αντίγραφο των αμυντικών σχεδίων της χώρας ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Στην πρωτοφανή και ανατριχιαστική παραδοχή ότι εκτός από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ έχει στο αρχείο του και αντίγραφα των αμυντικών σχεδίων της Ελλάδας προχώρησε χθες με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Εχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και φωνών από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Φυσικά και έχω, κύριοι, πώς θα πήγαινα να εκπροσωπούσα τη χώρα στο ΝΑΤΟ», απάντησε ο κ. Βενιζέλος. Αντιλαμβανόμενος αμέσως τι ακριβώς είπε, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, παρά τις φωνές από κάτω που τον καλούσαν να απαντήσει πώς βρέθηκαν αυτά στην κατοχή του. «Αντε καλέ, πώς το έχω», τόνισε… χαριτωμένα, «το έχω για να κάνουμε πραξικόπημα, όταν θα πάρετε την πλειοψηφία», αστειεύτηκε με την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελειώνοντας την ομιλία του και αφού είχε αφήσει άφωνους τους περισσότερους βουλευτές, παρενέβη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος τόνισε πως «είναι πρωτάκουστο αυτό που ακούστηκε» και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διευκρινίσει.

Σκληρή ήταν και η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος, ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας αμέσως μετά τον κ. Βενιζέλο, αναρωτήθηκε «σε ποια άλλη χώρα θα έλεγε ότι κρατά στο αρχείο του απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας και από κάτω οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα χειροκροτούσαν».

Λαμβάνοντας τον λόγο ξανά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να δικαιολογήσει όσα είπε, λέγοντας: «Αν ανοίξετε τα αμυντικά περιοδικά, συμβατικά ή ηλεκτρονικά, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες από αυτές που έχει ο κάθε υπουργός Αμυνας. Δεν έχω αντίγραφο του αμυντικού δόγματος; Δεν έχω τα ενημερωτικά σημειώματα από τις συναντήσεις μου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ; Δεν παίρνω απόρρητα σημειώματα από το υπουργείο Εξωτερικών για να συνομιλούμε με πρωθυπουργούς και πρέσβεις;».

Εξαπολύοντας αντεπίθεση στον Αλ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος του προσήψε πως «έχει γίνει και υπερευαίσθητος σε θέματα άμυνας» και διαβεβαίωσε πως «δεν εθίγη η εμπιστευτικότητα των αμυντικών πληροφοριών».

Via : www.efsyn.gr