του Κώστα Αρχοντάκη

kostas-sidebar

Η Δημοκρατική Αριστερά περπάτησε χωρίς πυγμή, ακόμα και όταν είχε το ηθικό προβάδισμα και την  ισχυρή συναίνεση της κοινωνίας. Δε θα επαναλάβω την συμπεριφορά της ηττοπάθειας και του καθωσπρεπισμού που έδειξε σ’ αυτούς που είχαν τις ευθύνες, ως η ίδια να ήταν υπόλογος χρεώστης. Αποδυναμώθηκε αφ’ εαυτής, συμπλεγματικά, χάνοντας μέλη και φίλους. Λίγοι μας προσέγγισαν ξανά με τους 58, την ελιά και το ποτάμι, βρίσκοντας πόρτες αφύλακτες, ενώ είχαν ήδη προκαταβάλλει τη ψήφο τους αλλού.

Μετά το 2ο συνέδριο τι είδαμε; Νέο γ.γ. που παραμένει ελπιδοφόρος, γραφείο τύπου με κοφτά λόγια, τη badiera.gr και τους βουλευτές να απέχουν από το Ε.Ε. Η βασική όμως πολιτική δραστηριότητα ενώ έδειχνε να έχει βήματα προόδου, εξαντλήθηκε γρήγορα από τη κοινωνική πόλωση των συνθημάτων και η επικοινωνία μας άρχισε πάλι να γεφυρώνει τα αγεφύρωτα. Τώρα  πρέπει να ακουστεί το όνομα του κόμματος μας και μια παραίνεση. Δημοκρατική αριστερά και ο δρόμος είναι ανοικτός για αυτούς που αναζητούν άλλες ταμπέλες.

Μείναμε σε συνεχή πολιορκία από την οργανωμένη προπαγάνδα χωρίς ακόμα να έχει αναλυθεί το πως και το γιατί. Oμάδες με σημαίες παραλλαγής και με αναφορά στη σοσιαλδημοκρατία των ημερών μας, αυτή που ακολουθεί πιστά το μονόδρομο διαχείρισης της ελληνικής κρίσης, μας πολιορκεί και σήμερα ακόμα με πρόθεση την τελική απαξίωση και την ενσωμάτωση μας στην ομπρέλα των ισχυρών.

Στελέχη και βουλευτές μας από καιρό συμμετέχουν με ασαφή πολιτική στόχευση, χωρίς κομματική συλλογική απόφαση, σε κινήσεις διάσωσης της φθαρμένης πολιτικής και των ανθρώπων που την υπηρέτησαν. Εχουν μετατραπεί αφελώς σε κομπάρσους της προπαγάνδας ακολουθώντας τις φλυαρίες των ΜΜΕ, με σκοπό να ξεχάσει και ο τελευταίος εκ των ακροατών τι πρόσημο πρεσβεύουν. Ετσι εξηγούνται και τα αντι-κομουνιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από ομάδα συνέδρων προ εξαμήνου, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν στελέχη  που ενώ υπερηφανεύονται για τα πολλά χιλιόμετρα πορείας που βάδισαν στους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου, στηρίζουν σ’ αυτά πλέον τις εσωκομματικές τους συμμαχίες.

 Τέλος, ήρθε η κρίση για όλους και όχι μονό για την ηγεσία, μετά από τις ευρω-εκλογές του 2014, την εκλογική μας απόρριψη, την απόρριψη της διετούς μας ασάφειας.

Σήμερα επτά του Ιούνη δυο χιλιάδες δεκατέσσερα 

Αναζητούμε το συνέδριο

Με ενδοσκόπηση και τόλμη

Ας μη κτυπάμε τα κεφάλια μας στο τοίχο

Μια που ο καθένας βλέπει την ομορφιά του στο καθρέπτη

Οι στρατηγοί είναι πολλοί και ο στρατός απουσιάζει

Οι απαντήσεις θα αφορούν μονό εμάς έτσι κι αλλιώς

Η ηγεσία μας ελπίζω να απορροφήσει την οσμή και την ουσία της

 

Δε λέμε ψέματα

Η πρόσοψη έχει καεί μαζί με τη βιτρίνα

Και προσοχή!

Ας μη πατήσουμε το γκάζι με χαλασμένα φρένα

 Χρόνος υπάρχει για νέο αγιασμό

Ο Κώστας Αρχοντάκης είναι μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ