Γιώργος Γιακουμίδης/EgnatiaPost

Γιώργος Γιακουμίδης/EgnatiaPost

«Μυστικά. Θρύλοι. Δοξασίες. Τόποι δύναμης. Θεωρίες συνωμοσίας. Κάτω από την καθημερινή, πολύβουη όψη της, η Θεσσαλονίκη προσμένει όλους εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν την άλλη πλευρά της, και να περιπλανηθούν σ’ έναν -αν μη τι άλλο- συναρπαστικό λαβύρινθο μυστηρίου και ιστορίας 23 και πλέον αιώνων», σημειώνει ο μικρομηκάς Γιώργος Μαντζουρανίδης (έγραψε το σενάριο στο «Nobody’s Perfect», που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Δράμας), για να σε καλέσει στο ταξίδι μυστηρίου στις άγνωστες γωνιές της Θεσσαλονίκης κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα.

Αν ανταποκριθούμε στο κάλεσμα, μας περιμένουν 2,5 ώρες βραδινής περιπέτειας στα στενά σοκάκια και στα τείχη της Άνω Πόλης, σε άγνωστα μνημεία και τόπους του κέντρου, που πλέον θα τα βλέπουμε με άλλο μάτι. Όπως λέει άλλωστε ο ίδιος στις ξεναγήσεις του, «η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο ο Λευκός Πύργος», γι’ αυτό και προσπαθεί να δώσει στον καθένα που τον ακολουθεί ένα ερέθισμα, μια ίντριγκα, για να ψάξει λίγο περισσότερο για την ιστορία της πόλης που κατοικεί και η οποία κρύβει πολλά μυστικά και θρύλους.

Πρόκειται για μια από τις διαδρομές που διοργανώνει εδώ και λίγο καιρό η ομάδα «Followthesheep», στις οποίες «η γνώση και η ψυχαγωγία συναντιούνται και ακολουθούν όσους τις αναζητούν!».

Οι «Followthesheep» κάνουν πράξη κάτι νέο και φρέσκο, όπως οι θεματικές περιηγήσεις, αφού προτείνουν και μοιράζονται με επισκέπτες και κατοίκους της πόλης διαδρομές και όψεις του αστικού περιβάλλοντος και των ανθρώπων της. Πεδία δράσης τους χώροι σχετικοί με την τέχνη, τη μόδα και τη δημιουργικότητα, γνωστά και άγνωστα μνημεία, ιστορικά κτίρια και δρόμοι.

Οι προσφερόμενες διαδρομές είναι οι: Art Walk, Mystery Walk, Street Photography Walk, Street Art Walk και Architecture Walk. Όλες προσφέρονται εντελώς δωρεάν, εκτός αν κάποιος έχει τη βούληση να αφήσει κάτι.

Περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές και την ομάδα στη διεύθυνση www.followthesheep.gr

Φ.Δ.

Via : egnatiapost.gr