Το κοινωφελές Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του, θέλοντας να περάσει στην κοινωνία τις αρχές και τις αξίες που συντρόφευαν μια ζωή τον κορυφαία παράγοντα στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται για ένα Ίδρυμα που θέλει να βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη, υποστηρίζοντας τον αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό και την περιβαλλοντική συνείδηση. Με άλλα λόγια, να «περάσει» στην κοινωνία με τον τρόπο του τα ευρύτερα ενδιαφέροντα του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου. Μάλιστα, στο παρελθόν το Ίδρυμα είχε αναλάβει μια σειρά από έργα στην υγεία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε όλη την Ελλάδα, ενώ παρέχει και υποτροφίες.

Την Τρίτη (20/9) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία πολλών ανθρώπων από την πολιτική σκηνή της χώρας και όχι μόνο.

Μια μέρα αργότερα, λοιπόν, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έγραψε:

«ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Ιερή υποχρέωσή μας να κρατάμε ζωντανή την επιθυμία του Παύλου να βοηθάμε όπου υπάρχει ανάγκη.

Φέτος εκτός από τις ετήσιες υποτροφίες στις σχολές ιατρικής, φαρμακευτικής και αθλητισμού, το ίδρυμα θα αναλάβει την ανακαίνιση στο Τζάνειο, στο νοσοκομείο Πρέβεζας, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» αλλά και του γηπέδου μπάσκετ στην Αστυπάλαια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν να στηθεί το Ίδρυμα αλλά και σε όλους τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην παρουσίαση του Ιδρύματος, εχθές».

Πηγή : https://www.sdna.gr