assets_LARGE_t_420_54166340_type12128

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ

του Ν. Β. Τσίτσα

Τον Ιούλιο, μετά το συνέδριο της ΝΔ, εκτιμά ο Φ. Κουβέλης ότι θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ημερησία του Σαββάτου».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η συζήτηση για τον ανασχηματισμό δεν βοηθά το κυβερνητικό έργο ανάβοντας και από την πλευρά του το «πράσινο φως» για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ ζήτησε το «σπάσιμο» του υπουργείου Παιδείας με τον διαχωρισμό του υπουργείου Πολιτισμού, για το οποίο πρότεινε την αυτόνομη λειτουργία του.

Πηγές της Αγ. Κωνσταντίνου αναφέρουν ότι αν και ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού, θεωρούν ότι αυτός θα πραγματοποιηθεί μετά την έλευση της τρόικας τον Ιούνιο, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές με τους ίδιους υπουργούς που έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο.

Ο Φ. Κουβέλης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ημερησία» ότι οι κ. Αντ. Μανιτάκης, Αντ. Ρουπακιώτης, Φ. Σκοπούλη και Θ. Παπαθεοδώρου έχουν την πλήρη στήριξη της ΔΗΜΑΡ. Για πρώτη φορά όμως σημείωσε ότι «προς ώρας» το κόμμα διατηρεί τη θέση του ότι δεν θα συμμετάσχει με πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση. Υψηλόβαθμα στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου του κόμματος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής πολιτικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει συζητήσεις στη ΔΗΜΑΡ.

Οι συζητήσεις έχουν φουντώσει στο εσωτερικό του κόμματος ακόμα και για την αντικατάσταση των κ. Αντ. Μανιτάκη και Αντ. Ρουπακιώτη μετά την τελευταία δημόσια σύγκρουσή τους, ενώ στην Αγ. Κωνσταντίνου εκτιμούν πως ο Φ. Κουβέλης θα δεχτεί ισχυρές πιέσεις για την αλλαγή και των δύο.

Στα ονόματα που συζητούνται για να αναλάβουν κυβερνητικό θώκο περιλαμβάνονται ο γραμματέας του κόμματος Σπ. Λυκούδης, που είναι το μάτι και το αυτί του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, για τη θέση αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Εσωτερικών, η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη για θέση υφυπουργού σε παραγωγικό υπουργείο (Ανάπτυξης ή Περιβάλλοντος), οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Β. Οικονόμου (για θέση υφυπουργού στα υπουργεία Αμυνας ή Αθλητισμού) και Ν. Τσούκαλης (για το υπουργείο Δικαιοσύνης), καθώς και τα μέλη της ΕΕ Δ. Χατζησωκράτης και Θ. Μαργαρίτης.

Η ΔΗΜΑΡ θα επιμείνει στην αξιοποίηση προσωπικοτήτων ευρείας αποδοχής, όπως είναι ο γιατρός Γ. Ευδοκιμίδης που προορίζεται για τη θέση της Φ. Σκοπούλη, η οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα αντικατασταθεί, ενώ πρόθεση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ είναι να παραμείνει στη θέση του υφυπουργού Παιδείας ο Θ. Παπαθεοδώρου.

Via : www.ethnos.gr