Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας καλεί τον πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Ισχυρό πλήγμα για τη λειτουργία του πολιτεύματος χαρακτηρίζει τις υποκλοπές ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενώ χαρακτηρίζει το θέμα αυτό με αιχμή την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την κυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση θα το πάει ως το τέλος

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η λειτουργία του πολιτεύματος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο πρωθυπουργός οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να δώσει εντολή ν’ αποκαλυφθούν τα πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που συνέβησαν στην θητεία του. Και γι’ αυτό η αντιπολίτευση θα το πάει ως το τέλος», ανέφερε ο Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» και πρόσθεσε:

«Πρέπει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ν’ αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν με διαδικασίες αμερόληπτες και ανεπηρέαστες, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Άλλωστε, η συγκάλυψη θεμάτων που άπτονται της προσβολής των ατομικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών είναι ασυμβίβαστη με την ιδεολογία και τη δημοκρατική κουλτούρα της ΝΔ.

Να κριθεί η νομιμότητα των ενεργειών της εισαγγελέως στην ΕΥΠ

»Πολλώ δε μάλλον που κάθε νομιμότητα που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος και των Νόμων ισχύει αφεαυτής, χωρίς να απαιτείται η πολιτική αποδοχή της από οποιοδήποτε κρατικό όργανο. Ο έλεγχος του κύρους των πράξεων ή παραλείψεων της Διοίκησης ανήκει στη δικαστική εξουσία. Θα μπορούσε, συνεπώς, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου να ερευνήσει τυχόν πράξεις ή παραλείψεις της εισαγγελέως που είναι αποσπασμένη στην ΕΥΠ, για να κριθεί η νομιμότητα των ενεργειών της».

Δεν συμφέρουν τη Δημοκρατία οι πρόωρες εκλογές

Ο γαλάζιος βουλευτής Ηλείας εκτιμά ωστόσο ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ενώ εξαπολύει επίθεση στη στάση των «συστημικών Μέσων Ενημέρωσης» κάνοντας λόγο για «ντροπή για τη Δημοκρατία».

«Προσωπικά, δεν βλέπω εκλογές άμεσα, γιατί με τέτοιο κλίμα θα ξέφευγε η κατάσταση. Δεν συμφέρουν τη Δημοκρατία πρόωρες εκλογές. Και κάτι τελευταίο: είναι ντροπή για τη Δημοκρατία η στάση των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης. Δεν μπορεί σ’ όλο τον κόσμο μεγάλα Μέσα με παγκόσμια εμβέλεια ν’ ασχολούνται μ’ αυτή την υπόθεση και τα δικά μας να τη θεωρούν ήσσονος σημασίας. Δεν είναι δημοκρατική στάση αυτό. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία να μην υπάρχουν Μέσα που, με όρους αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, μάχονται να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι πραγματικά συνέβη σ’ αυτή την υπόθεση. Η διακίνηση διαρροών δεν είναι ενημέρωση…».

Πηγή : https://www.in.gr