Με τον προέδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη και τον υπεύθυνο του τομέα Οικολογίας και πράσινων πολιτικών, Θ. Φωτεινό, συναντήθηκαν χθες στα γραφεία του κόμματος τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Στην σύσκεψη, συζητήθηκαν εκτενώς, τα προβλήματα που προέκυψαν από την διαβλητή σύμβαση εκποίησης του «φιλέτου» του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, στη Lamda Development, ενώ εκκρεμεί ακόμη η διαδικασία ελέγχου της σχετικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πριν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε η Σύμβαση εκποίησης του Ελληνικού στη Lamda Development. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση – ΤΑΙΠΕΔ και η Lamda Development επιδιώκουν την δημιουργία τετελεσμένων.

Αρχικά το Ζ’ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κατά τον έλεγχο Σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και της συγκεκριμένης εταιρίας με τη πράξη 197/2014, είχε επισημάνει πληθώρα παραβιάσεων, οι οποίες δεν υπηρετούν, αλλά βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.

Να υπογραμμισθεί ότι από μελέτη του ΤΕΕ( Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) προκύπτει ότι η αξία της προς παραχώρηση έκτασης είναι τουλάχιστον τριπλάσια.

Via : http://press-gr.blogspot.gr