Οι θυσίες του ελληνικού λαού φέρνουν τους εταίρους και τους δανειστές ενώπιον των δικών τους ευθυνών, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση, «η εκταμίευση των δόσεων για το 2012 πρέπει να συνδυαστεί με ένα πακέτο θετικών ρυθμίσεων για την Ελλάδα ώστε και το χρέος να καταστεί βιώσιμο και η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής να χρηματοδοτηθεί από τους εταίρους και όχι από νέες θυσίες του λαού».

Είναι αναγκαία η δραστική μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που έλαβε η χώρα από το 2010, η παράταση του χρόνου αποπληρωμής αυτών των δανείων, η άτοκη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων στη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισαν οι δημόσιοι θεσμικοί δανειστές από τα ελληνικά ομόλογα και η ένταξη και των ελληνικών τραπεζών στις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, όπως επισημαίνεται.

«Αυτό το πακέτο θετικών ρυθμίσεων οφείλει να αναδείξει η κυβέρνηση αυτές τις κρίσιμες μέρες της διαπραγμάτευσης μέχρι την 20η Νοεμβρίου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

via Πακέτο θετικών ρυθμίσεων από την κυβέρνηση και τους δανειστές ζητά η ΔΗΜΑΡ | TVXS – TV Χωρίς Σύνορα.