του Κώστα Αρχοντάκη*

Το ΠΕΔΥ γίνεται μέρος της επιβολής της ασκούμενης στην χώρα μας επιθετικής νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, που χωρίς οίκτο διευκολύνει τη τελική απορρύθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.Το νέο πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας , έχει παρακάμψει όλες τις σωστές αναλογίες ενός στοιχειώδους υγειονομικού χάρτη που παρέχει την αναγκαία αναλογία βασικών ιατρικών ειδικοτήτων σε σχέση με το πληθυσμό. Ως αντίδοτο της αναμενόμενης αποτυχίας του, και με τις τριπλές εκλογές του Μαϊου 2014 να πλησιάζουν, υπόσχεται συνεργασίες με τους ιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ.

 Υπηρεσίες με κοινωνικό προσωπείο, όπως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, μελλοντικά θα δράσουν ως αναγκαίες για να προσφέρουν ικανότητα περίθαλψης, έχοντας αντίπαλο τους την ήδη αποδεκατισμένη κοινωνική ασφάλιση και τον κακοποιημένο χώρο της δημόσιας περίθαλψης.

 Αυτό το ΠΕΔΥ, αν παραμείνει ως έχει, θα ζει για να καταγράφει τις αυτοκτονίες, τους ανασφάλιστους και τους πτωχούς ασθενείς.

 Με το ΠΕΔΥ του ΕΟΠΥΥ θα ζει όποιος αντέχει.

*Ο Κώστας Αρχοντάκης είναι Ιατρός-Ειδικός Παθολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία