του Νίκου Μπογιόπουλου

Τα κόμματα που σώζουν τον τόπο από συστάσεως μαυρογιαλουρισμού έχουν ένα ιδιαίτερο ταλέντο: Παίρνουν τις λέξεις, τις ενσωματώνουν στην σωτηριολογία..

Τα κόμματα που σώζουν τον τόπο από συστάσεως μαυρογιαλουρισμού έχουν ένα ιδιαίτερο ταλέντο: Παίρνουν τις λέξεις, τις ενσωματώνουν στην σωτηριολογία τους και ανασκολοπίζουν τις έννοιες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να παραβεί τον κανόνα.

Οι προηγούμενοι έταξαν κατά καιρούς «αλλαγή», «απαλλαγή», «εκσυγχρονισμό», «σεμνότητα», «ταπεινότητα», «πρόοδο», «αριστερά» κοκ. Το κόμμα της ΝΔ υπό τον Μητσοτάκη και η κυβέρνησή του ήρθαν για να τάξουν «επιτελικότητα» μαζί με «αριστεία».

Σχεδόν 4 χρόνια μετά, ο απολογισμός:

  • Στην πανδημία κατόρθωσαν «επιτελικά» και «άριστα» να φέρουν την Ελλάδα έως και πρώτη στον κόσμο στη σχέση θάνατοι από κορωνοιό προς πληθυσμό.
  • Στην ενεργειακή κρίση φρόντισαν να έχει η Ελλάδα έως και την πρώτη θέση στην ακρίβεια στο ρεύμα προς δόξα των ολιγαρχών της ενέργειας.
  • Στα καύσιμα πέτυχαν η Ελλάδα να συναγωνίζεται με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για την πρώτη θέση στον κόσμο στην τιμή της βενζίνης μέσω της ληστείας των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.
  • Στις φωτιές, στον χιονιά και τις πλημμύρες είχαν την έμπνευση δίπλα στους «στρατηγούς άνεμους» και τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» των προηγούμενων, να πετάνε στα μούτρα των εγκλωβισμένων στο «χιονοδρομικό» της Αττικής Οδού, των ξεπαγιασμένων επί 4 μέρες στην Βόρεια Αττική, των πυρπολημένων σε Εύβοια, Βαρυμπόμπη, Πεντέλη, και την θεωρία της «κλιματικής αλλαγής».

Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στη συνήθη πολιτική αθλιότητα των προκατόχων της, ήρθε να προσθέσει μια νέα «πίστα» στον τομέα της Δημοκρατίας και των αστικών ηθών όσον αφορά τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες: Κάνει… «επισυνδέσεις», όπως συνέβαινε και επί των ημερών των άλλων, με μια όμως διαφορά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις παραδέχεται (ενώ οι άλλοι τις αρνούνταν) και μάλιστα τις βαφτίζει και νόμιμες!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει υποκλοπές. Η ΕΥΠ επί των ημερών του Μητσοτάκη και τελούσα υπό την εποπτεία του ίδιου του Μητσοτάκη, παρακολουθεί από δημοσιογράφους μέχρι πολιτικούς αρχηγούς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαφιεδίζει πολίτες, χαφιεδίζει το πολιτικό σύστημα, χαφιεδίζει λειτουργούς του Τύπου και μιλάει για «νομιμότητα», για «εθνική ασφάλεια», για «εθνικό συμφέρον» και για… «επισυνδέσεις»!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί με περίσσιο θράσος την πεπατημένη του αστικού πολιτικού συστήματος που τις  ανάγκες, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες του λαού τις έχει «συνδεδεμένες με… Κάιρο».

Σε λίγους μήνες από τώρα, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τσακώνεται με τους υπόλοιπους της αστικής κομπανίας πάνω στην πασαρέλα της ψηφοθηρίας, έχουμε μια πρόταση: Επισυνδέστε τους!

Πηγή : https://www.imerodromos.gr