Δελτίο τύπου – 12/01/2018

Θέμα : Θα μας λείψεις ακριβέ μας σύντροφε Παναγιώτη

Σήμερα θρηνούμε  την απώλεια του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς και υπεύθυνου στον τομέα Υγείας  Παναγιώτη Κουτσοπίνη.

Ένας ακριβός μας σύντροφος.

Από οικογένεια Αριστερών, με έντονη κοινωνική και πολιτική συνείδηση αγωνίστηκε με πάθος για την δικαιοσύνη, την ελευθερία, την δημοκρατία, την Ειρήνη.

Με όραμα την χειραφέτηση του ανθρώπου και τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Μακριά από δόγματα και τελολογικές αντιλήψεις πίστευε στην καθημερινή πολιτική πράξη και στην σύνδεση του τρόπου ζωής με το αξιακό περιεχόμενο των οραμάτων.

Πίστευε ότι ο πολίτης έχει προσωπική ευθύνη να αγωνίζεται για μια καλύτερη κοινωνία και ότι ο μόνος γνώμονας που κρίνει την προσφορά του είναι ο σεβασμός στην Δημοκρατία, την Ελευθερία και στον Άνθρωπο.

Και προσπάθησε με την πολιτική του στάση να  δείξει αυτόν τον άλλο δρόμο.

Την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜ και τις επιτροπές κατά της χούντας στην Ιταλία και τη Σουηδία.

Εντάχθηκε στην Μεταδικτατορική ΕΔΑ και διατέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

Στη συνέχεια  ανένταχτος μέχρι το 2009 που δραστηριοποιήθηκε στην Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς και στη συνέχεια στην ΔΗΜΑΡ της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Ταυτόχρονα διετέλεσε Διοικητής στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Λαμίας. Στην προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ήρθε σε σύγκρουση με αρκετά συμφέροντα που λυμαίνονταν το Νοσοκομείο.

Τα δύο τελευταία χρόνια συμμετείχε στο Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς,  υπεύθυνος του τομέα Υγείας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής παρά τα προβλήματα της υγείας του, μας τίμησε καταθέτοντας από ψυχής την αγωνία του για την σημερινή πορεία της Αριστεράς και την ανάγκη επικαιροποίησης των στόχων και των οραμάτων της μέσα από την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα της σύγχρονης οικολογικής ανανεωτικής αριστεράς.

Αυτόν τον ακριβό σύντροφο, τον φίλο, τον γιατρό, τον άνθρωπο, τον αγωνιστή αποχαιρετούμε σήμερα.

Θα μας λείψεις ακριβέ μας σύντροφε.

Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη στην οικογένειά σου.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 12:30 μ.μ. στη Μητρόπολη Λαμίας