Δελτίο τύπου

Αυτή η Πόλη δεν θα πλήξει ποτέ! Δεν την αφήνουν η Δημοτική Αρχή, η Κυβέρνηση και από κοντά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που σφυρίζουν αδιάφορα και δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Μετά την άφιξη … των αγνών υλικών προς καύση στην ΑΓΕΤ, από όποιον προλαβαίνει και μας τα στέλνει … διερευνάται ή άσκηση βίας και η παρακώληση συγκοινωνιών από πολίτες που αγωνίζονται να προστατεύουν την υγεία των πολιτών. Αυτή δεν έχει και τόση αξία για όλους αυτούς που γραφειοκρατικά και αφ΄υψηλού παρακολουθούν.

Ο Υπουργός Φάμελλος μπορεί μια χαρά να διαψεύδει τη Γεν. Γραμματεία που υποσχέθηκε επίσκεψη στο Βόλο. Οι τοπικοί Βουλευτές του Δημοκρατικού Τόξου κάνουν ασκήσεις επί χάρτου. Οι τοπικοί Φορείς παρακολουθούν με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις που δικαιώνουν το όνομά  τους και το ρόλο τους στην κοινωνία (ΤΕΕ, Ιατρικός σύλλογος). Τα κόμματα ανταλλάσουν επιθέσεις για το ποιός φταίει (Σύριζα και ΠΑΣΟΚ). Δεν έχουν αντιληφθεί  και οι δύο ότι έχουν εγκληματήσει με τις αποφάσεις τους  σε βάρος της υγείας των πολιτών. Η δε ΝΔ έχει άλλα σοβαρότερα θέματα με τα οποία ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά. Τρία χρόνια τώρα ζητάει εκλογές με χαρακτηριστική μανία από την έλλειψη άσκησης εξουσίας κάτι που δεν προοιωνίζει τίποτε καλό, για την Ελληνική χειμαζόμενη πολιτεία, μια περίπτωση επιστροφής της στην εξουσία….

Σε αυτό το μαύρο … τοπίο  η επιτροπή Πολιτών κατά της καύσης αγωνίζεται και σώζει την τιμή της πόλης μας. Για ανταμοιβή υπάρχουν μηνύσεις , αγωγές διώξεις που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Και βέβαια οι Πολίτες κατηγορούνται ότι δεν είναι …. ικανοί να αποφασίσουν για την Πόλη τους, γιατί τους λείπει η ενημέρωση και η αντικειμενικότητα που διαθέτουν τα στελέχη της ΑΓΕΤ και διάφοροι ¨επιχειρηματίες¨ που μόνο στόχο έχουν τον πολλαπλασιασμό του κέρδους που αποκομίζουν χρεώνοντας τις κοινωνίες με τις ¨παράπλευρες¨  ζημιές όπως αυτή της υποβάθμισης  της δημόσιας υγείας (και του κόστους που επιφέρει κάτι τέτοιο σε καθένα ξεχωριστά αλλά και σε όλη την κοινωνία….).

Το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς καλεί:

  1. Τον Υπ. κ. Φάμελλο να θυμηθεί τα νιάτα του (κάτι που θα του φέρει στο μυαλό τον τότε Δήμο Θέρμης)
  2. Τους 4 Βουλευτές του Νομού να πάρουν Θέση, γιατί η υγεία των πολιτών είναι προτεραιότητα
  3. Τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Δικαιοσύνη, Περιφέρεια) να προστατέψουν την υγεία των πολιτών τώρα. Η Περιφέρεια προχώρησε σε μια θετική αντίδραση με την απόφαση της, εναντίων της καύσης rdf, αλλά τώρα χρειάζεται να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.
  4. Το Δήμο Βόλου να πάψει να είναι αυτό που είναι τα τελευταία τρία χρόνια γιατί εδώ παίζεται η ποιότητα ζωής και η υγεία όλων των πολιτών που ζουν στο Βόλο. Χωρατά και αστειάκια του επανακάμψαντα Δημάρχου και της κομπανίας του δεν περνούν, απαντιόνται από την οργή του κόσμου ενίοτε και με σκληρότητα….
  5. Τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς που παρακολουθούν απλά , και πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση τώρα
  6. Του συμπολίτες μας που η συσπείρωση τους και ο αγώνας τους για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι αυτό που εντέλει θα κρίνει και το αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν σήμερα

Ο αγώνας αυτός μπορεί να είναι μακρύς, αλλά δεν μπορεί πάρα να είναι αποτελεσματικός και νικηφόρος,  γιατί είναι αγώνας του συνόλου των πολιτών του Βόλου!

Βόλος, από το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Μαγνησίας

του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ