Απο την εκδήλωση του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς που έγινε στην στην Αθήνα, στον χώρο πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ, με τίτλο: «Το παλαιό Πολιτικό Σύστημα μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συγκρότησης της χώρας;».

Την εκδήλωση, που οργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς, επιχειρώντας να ανοίξει και να προσεγγίσει το θέμα του πολιτικού συστήματος,τα κριτήρια δηλαδή που πρέπει να πληρούν οι συντελεστές που αποτελούν το πολιτικό σύστημα, ώστε αυτό να μπορέσει να ανταποκριθεί στη συγκρότηση της χώρας, παραγωγικά και πολιτικά. Ένα θέμα που δεν μπορούν και δεν θέλουν να ανοίξουν τα πολιτικά κόμματα της χώρας, που αφορά σε όλους τους πολίτες, αφορά στην κοινωνία ολόκληρη και από αυτό εξαρτάται η όποια πορεία της χώρας.

Ο κ. Φωτεινός Θράσος, εκ μέρους του ΔΙΚΤΥΟΥ Ανανεωτικής Αριστεράς, παρουσίασε σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα το πολιτικό σύστημα και τις παθογένειες του, καθώς περιέγραψε την επόμενη μέρα για να μπορεί η χώρα και η κοινωνία να ελπίζει.

Αναφέρθηκε ακόμη στην εθνική ενδοσκόπηση που πρέπει να γίνει προκειμένου το νοσηρό πολιτικό σύστημα της χώρας, με τις πελατειακές σχέσεις και την διαφθορά, να αποτελέσει παρελθόν και ταυτόχρονα προϋπόθεση για την αναγέννηση της χώρας, προκειμένου να αποκτήσει ρόλο στο νέο παγκοσμιοποιημένο σύστημα.

Το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς στο πλαίσιο της πολιτικής του παρέμβασης στην καθημερινότητα θα συνεχίσει με παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, για την Ευρώπη και για την Παραγωγική Συγκρότηση της χώρας, στην προσπάθειά του να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη μέρα.