Ηταν νεογέννητο όταν την πήραν από τους γονείς. Η Αντριάνα είναι το 126ο παιδί που έκλεψε η χούντα της Αργεντινής, «εξαφανίζοντας» τους γονείς της. Βρέθηκε χάρη στους αγώνες των Μητέρων και των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη, των οργανώσεων που από το 1977 ψάχνουν να βρουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Η Αντριάνα έμαθε ότι είναι υιοθετημένη όταν πέθανε το ζευγάρι που την μεγάλωσε. «Το έμαθα το Σάββατο και την Δευτέρα πήγα στις «Γιαγιάδες»» ειπε σε συνέντευξη Τύπου. «Ηθελα να μάθω εάν είμαι κόρη εξαφανισμένων της χούντας, κυρίως λόγω της ημερομηνίας γεννήσεως μου», αναφερόμενη στα εκατοντάδες παιδιά που κλάπηκαν από την αγκαλιά των γονιών τους από την χούντα, μεταξύ του 1976 και του 1983.

Εκανε εξέταση DNA και επί τέσσερις μήνες δεν είχε βρεθεί συγγενής στη βάση δεδομένων της οργάνωσης. «Αρχισα να πιστεύω ότι οι γονείς μου με εγκατέλειψαν, με έδωσαν, με πούλησαν, απλώς δεν με ήθελαν».

Την Δευτέρα όμως έμαθε τα νέα: είναι η κόρη της Βιολέτα Ορτολάνι και του Εντγάρντο Γκαρνιέ.

Ο γονείς της είχαν γνωριστεί ενώ φοιτούσαν στην Λα Πλάτα και ήταν και οι δυο ενεργοί σε αριστερές οργανώσεις.

Ο Βιολέτα συνελήφθη από την χούντα τον Δεκέμβριο του 1976, όταν ήταν έγκυος οκτώ μηνών και η Αντριάνα γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1977 στη φυλακή.

Ο Εντγκάρντο συνελήφθη ένα μήνα αργότερα ενώ έψαχνε για την γυναίκα του και το νεογέννητο παιδί του.

Ηταν 23 και 21 ετών και από τότε κανείς δεν τους ξανείδε. Είναι δυο από τους 30.000 ανθρώπους που «εξαφανίστηκαν» στην διάρκεια της χούντας.

Η μητέρα της Βιολέτας, μέλος της οργάνωσης των Γιαγιάδων, δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει την κόρη της και το εγγόνι της. Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην συνέντευξη Τύπου της Αντριάνα, αλλά έχει μιλήσει με την εγγονή της. «Είναι ένας όμορφος άνθρωπος και φοβερή προσωπικότητα», είπε η Αντριάνα.

Via : www.efsyn.gr