ypokrisia

του Μάκη Νοδάρου

Παγκόσμια πρωτοτυπία θα πρέπει να αποτελεί η περίπτωση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας σε 49 χρόνια φυλάκισης, επειδή κρίθηκε ένοχος, καθώς θεωρήθηκε ως ένας από τους βασικούς υπεύθυνους της τραγωδίας του 2007 στην Ηλεία, και εξακολουθεί -λες και δεν συνέβη τίποτα- να ασκεί τα καθήκοντά του.

Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελούν και οι οργίλες και προκλητικές αντιδράσεις και οι δηλώσεις -μετά τη δίκη- των τοπικών αιρετών παραγόντων και ορισμένων πολιτικών προσώπων της Ηλείας, τα οποία, προσβάλλοντας βάναυσα το θεσμό της Δικαιοσύνης, έκαναν λόγο για την καταδίκη «αθώων αιρετών παραγόντων».

Είναι φανερό ότι η αυθαίρετη αμφισβήτηση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης επιχειρεί να δημιουργήσει «κλίμα» ενόψει του Εφετείου και να στείλει το μήνυμα στους δικαστές ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας έπεσε θύμα δικαστικής πλάνης και ότι οι «αιρετοί παράγοντες» της Ηλείας ήσαν τα εξιλαστήρια θύματα, καθώς δεν είχαν καμιά απολύτως ευθύνη για την τραγωδία.

Οι τολμηροί δικαστές του Πύργου Ηλείας και ο εισαγγελέας, αδιαφορώντας για τα πρόσωπα που είχαν απέναντί τους ως κατηγορούμενους, τόλμησαν κι έκαναν εκείνο που θα έκανε κάθε έντιμος δικαστής που σέβεται τον όρκο που έχει δώσει, αλλά και τον πόνο της ψυχής των ανθρώπων που θρήνησαν νεκρούς.

Κανείς από εκείνους που καταφέρθηκαν μετά τη δίκη κατά της Δικαιοσύνης δεν πλησίασε ποτέ τον χαροκαμένο πατέρα Γιώργο Παρασκευόπουλο, που έχασε τα 4 ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγο και τη μητέρα του μέσα στις φλόγες, για να του δώσει τυπικά κουράγιο ή να του εκφράσει τη συμπαράστασή του στο Γολγοθά που βιώνει καθημερινά. Την ίδια αδιαφορία έδειξαν και στους υπόλοιπους συγγενείς των νεκρών.

Η υποκρισία όμως έχει όρια. Και όταν αυτά ξεπεραστούν, γίνεται αμέσως αντιληπτό από τους πολίτες. Φυσικά και υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους τους καταδικασθέντες μέχρι την τελική δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

Μέχρι τότε ας είμαστε όλοι σιωπηλοί ή τουλάχιστον ας μην προκαλούμε εκείνους που έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κι ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να πράξει χωρίς υποδείξεις το έργο της.

Via : www.enet.gr