Δελτίο τύπου

Θέμα : Το ΔΙΚΤΥΟ απαντάει στο αναπτυξιακό της κυβέρνησης με Βιώσιμη Παραγωγή – Βιώσιμη Κατανάλωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 5 Ιουνίου 2018 η εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ Ανανεωτικής Αριστεράς με θέμα «Βιώσιμη Παραγωγή – Βιώσιμη Κατανάλωση», με ομιλητές τους Θράσο Φωτεινό και Καίτη Μυλωνά εκ μέρους του ΔΙΚΤΥΟΥ , Σπύρο Δανέλη, βουλευτή, Ανδρέα Βαρώτσο, Πρόεδρο των Βιοκαλλιεργητών του Ν. Ηλείας και Δώρα Κοτσακά, ερευνήτρια.

Η εκδήλωση ήταν επισήμως ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, πολίτες που ενδιαφέρονταν για το θέμα της εκδήλωσης, καθώς και μέλη και στελέχη του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Οι εκπρόσωποι του ΔΙΚΤΥΟΥ παρουσίασαν τις απόψεις του ΔΙΚΤΥΟΥ για το θέμα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός στον αγροδιατροφικό τομέα, στην επισιτιστική ασφάλεια της χώρας για την ίδια και τους πολίτες της, με κατεύθυνση τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση (από το χωράφι και το στάβλο στο πιάτο του καταναλωτή) στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για το Μετασχηματισμό της Κοινωνίας και του νέου Προτύπου Ζωής.

Μετά τις πρώτες τοποθετήσεις, όπου τέθηκαν τα ζητήματα που επιδρούν και διαμορφώνουν τις αποφάσεις για τα αγροδιατροφικά (ΚΑΠ, Συμφωνίες Ελεύθερου Εμπορίου, δυνατότητες παραπέρα ανάπτυξης της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, ανάπτυξη τεχνολογίας) ακολούθησε μια πλούσια και ουσιαστική συζήτηση. Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους ως προς το τι πρέπει να γίνει, τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες που προκύπτουν από το πολύμορφο οικονομικό περιβάλλον που επηρεάζει την τροφή μας και την υγεία μας.

Γραφείο Τύπου

ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς