της Φαίης Κουτζούκου

Θέλω να βοηθήσω; Βέβαια!

Μπορώ; Θα προσπαθήσω.

Ξέρω ποιόν; humangrid.gr

Το Human Grid είναι ένας διαδικτυακός χάρτης που φιλοδοξεί να αποτυπώσει το «ανθρώπινο δίχτυ» μίας άλλης πλευράς της Αθήνας: της Αθήνας της δημιουργίας, της συλλογικότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προσπάθειας, της αισιοδοξίας.

Το Human Grid είναι μία εθελοντική πρωτοβουλία του TEDxAthens, ενταγμένη στο πλαίσιο του TEDxCity 2.0 και εμπνευσμένη από την μεγάλη απήχηση του TEDxAthens Challenge 2011. Στα χνάρια της περσινής επιτυχημένης εκδήλωσης που είχε στόχο την ανάδειξη πράξεων με θετικό αντίκτυπο στον χώρο της παιδείας και της δια βίου μάθησης, το humangrid.gr έχει σκοπό να αναδείξει και να συνδράμει στο ομαδικό έργο ανθρώπων που απευθύνονται σε όλους τους χώρους και οι οποίοι αποφάσισαν να συνεργαστούν για έναν κοινό σκοπό: να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας και να κάνουν κάτι καλό για την πόλη μας, σε πείσμα των καιρών και της υποβάθμισης του κοινωνικού ιστού της Αθήνας.

Μέσω του Human Grid μπορεί κανείς να περιηγηθεί, να ενημερωθεί, να γνωρίσει, να ενισχύσει και να αγκαλιάσει το εθελοντικό έργο που είναι σε εξέλιξη στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας. Το εγχείρημα λειτουργεί σε τρία απλά στάδια. Το πρώτο είναι η αναζήτηση εθελοντικών δράσεων στον χάρτη του humangrid.gr, γρήγορα και εύκολα, με τη χρήση γεωγραφικών ή θεματικών κριτηρίων. Σε δεύτερο στάδιο, ο επισκέπτης του humangrid.gr ενημερώνεται για την ταυτότητα, την δομή, τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της οργάνωσης που τον ενδιαφέρει καθώς και τις επικείμενες δράσεις αυτής. Στο τελευταίο στάδιο, ο επισκέπτης του humangrid.gr επικοινωνεί και γνωρίζει την οργάνωση που τον ενδιαφέρει και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν, εμπνέεται, προσφέρει και συμμετέχει και αυτός με τη σειρά του στο εθελοντικό τους έργο σχηματίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα ανθρώπινο δίχτυ γύρω από κάθε γωνιά της πόλης: το δίχτυ του Human Grid.

Η ομάδα του Human Grid επισκέφθηκε, γνώρισε και συνομίλησε ήδη με πολλές από αυτές τις εθελοντικές οργανώσεις, όπως ενδεικτικά τις Σούπερ Μαμάδες, τον Ιστό, τη Lara Guide Dogs και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και θα συνεχίσει στο ίδιο πνεύμα με σκοπό να έρθουν οι επισκέπτες του humangrid.gr πιο κοντά ο ένας στον άλλο, να δικτυωθούν, να ενταχθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις, να ζητήσουν και να προσφέρουν βοήθεια και γιατί όχι να δημιουργήσουν!

Το Human Grid ελπίζει ότι μέσα από αυτή την πρωτοβουλία θα μάθουμε όλοι κάτι καινούριο για την πόλη μας και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν αλλά και για εμάς τους ίδιους, γιατί όλοι μπορούμε, με λίγο ή περισσότερο χρόνο ο καθένας μας, με ή χωρίς μέσα στη διάθεσή μας, να συμμετέχουμε και να συμβάλουμε στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού της πόλης μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το humangrid.gr, το blog του TEDxAthens, και την σελίδα μας στο Facebook.

via Το Ανθρώπινο Δίχτυ της πόλης μας | Post | Protagon.