Του Θράσου Φωτεινού

getF4655ile1-175x230

Η κρίση δυστυχώς χτύπησε τη χώρα μας και οικολογικά. Η κυβέρνηση με τη πολιτική της βρήκε την ευκαιρία να εκχωρήσει δάση, αιγιαλούς, νερά κλπ. στους ιδιώτες μέσα από μία δογματική λογική εμπορευματοποίησης των πάντων.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον, χωρίς σεβασμό στους ίδιους τους πολίτες, εκχωρεί φυσικά αγαθά, που ανήκουν στη κοινωνία, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Με τους νόμους που ψήφισε, τα δάση οδηγούνται σε αφανισμό. Δάση που πρόσφατα κάηκαν με διαδικασίες πρωτόγνωρες αποχαρακτηρίζονται.

Η δική μας πρόταση είναι:

  • Δασολόγιο εδώ και τώρα,
  • Άρση των νόμων που οδηγούν στη περαιτέρω καταστροφή των δασών και
  • συνολικό σχέδιο δασικής πολιτικής ώστε να αποφύγουμε το εκτεταμένο φαινόμενο της διάβρωσης των εδαφών.

Η παράκτια ζώνη που προσπάθησε να τσιμεντοποιήσει και να εκχωρήσει η κυβέρνηση βρήκε την αντίσταση της κοινωνίας. Η παράκτια ζώνη είναι η ιδιαιτερότητα της χώρας μας, προς όφελος της κοινωνίας και του τουριστικού προϊόντος που είναι το οικονομικό μας οξυγόνο. Πάνω από όλα σεβασμός στους αιγιαλούς.

Με την ίδια προθυμία η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ «παραχώρησε» το ακριβότερο ακίνητο της Νότιας Ευρώπης, το παλαιό Αεροδρόμιο Ελληνικού, με διαδικασίες αμφισβητούμενης νομιμότητας. Η νέα Βουλή πρέπει να μην κυρώσει τη σύμβαση εκχώρησης του Ελληνικού, αντίθετα να εξασφαλίσει το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Τα φυσικά αγαθά ανήκουν πρώτα απ’ όλα στη κοινωνία και τις επόμενες γενεές.

*Ο Θράσος Φωτεινός έχει σπουδάσει οικονομικά, είναι υπεύθυνος Οικολογίας και Πράσινων Πολιτικών της Δημοκρατικής Αριστεράς. Είναι υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας με το συνδυασμό «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά»

Via : www.badiera.gr