Τη συνέχιση των καταλήψεων σε γραφεία προσωπικού, δημαρχεία και δημοτικά κτίρια έως και την Τρίτη αποφάσισε χθες το βράδυ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤA. Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από το σύνολο των παρατάξεων με εξαίρεση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσουν τις καταλήψεις, κυρίως στα γραφεία Προσωπικού και σε άλλα δημοτικά κτίρια (ανάλογα με τις αποφάσεις των κατά τόπων συλλόγων) έως την Τρίτη.

Την Τρίτη θα κάνουν στάσεις εργασίας (από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα) και θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία στο υπουργείο Διοκητικής Μεταρρύθμισης, οπότε θα επιδιώξουν εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται για την Τρίτη και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες Νομών της χώρας.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από το Γενικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων εάν το υπουργείο δεν αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι στο Νομό Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες στις 12 το μεσημέρι  μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το Γενικό Συμβούλιο, στο ψήφισμά του, απευθύνει κάλεσμα προς τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και ειδικά προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ «να αποδείξει  εμπράκτως τη στήριξή του στους υπό απόλυση εργαζομένους παίρνοντας αποφάσεις
αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων».

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε «αδιέξοδο» και εκφράζει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά του να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος. Καταλογίζει στην τρικομματική κυβέρνηση «απροκάλυπτο εκβιασμό» και «προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στο αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων» και σχολιάζει: «Διαρροές και απειλές πως είτε εφόσον δεν αποσταλούν τα στοιχεία δεν θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι Αορίστου Χρόνου, είτε ότι με νομοθετική παρέμβαση θα αρθεί η αρμοδιότητα για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στερούνται σοβαρότητας και εγκυρότητας».

Σε ό,τι αφορά το κοινό μέτωπο που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται  μεταξύ εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αιρετών, με την αρχή να γίνεται χθες στην κοινή πορεία  αιρετών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σημειώνεται ότι σε δυο σημεία αιρετοί και εργαζόμενοι παρουσιάζουν ταύτιση απόψεων.

Αυτά είναι η μη εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενόψει της ανάληψης σύμφωνα με τον Καλλικράτη 300 νέων αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την 1η Ιανουαρίου 2013 και η καταγραφή από την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση των ελλείψεων και των πλεονασμάτων προσωπικού στους δήμους, ώστε η μετακίνηση εργαζομένων να προωθηθεί με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

via Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Ελλάδα.