Νίκος Φώτου

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται κάποια κινητικότητα στον επονομαζόμενο  μεσαίο χώρο για την δημιουργία ενός  πόλου τον οποίο ορισμένοι ονομάζουν Κεντροαριστερά.

Αν και προσωπικά ο όρος «Κεντροαριστερά» με βρίσκει αντίθετο, με την έννοια η θα είσαι με το Κέντρο η με την Αριστερά, δεν μπορεί να είσαι με 2, 3 η 4 ιδεολογίες ταυτόχρονα.

Αυτό όμως που με αφήνει άφωνο είναι τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται  στην δημιουργία αυτού του πόλου δηλαδή άτομα που μέχρι χθες ήταν στο τιμόνι αυτού του τόπου και επομένως είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η Χώρα, έρχονται σήμερα σαν να μην συμβαίνει τίποτε, σαν να μην ήταν αυτοί υπεύθυνοι για την κατάντια αυτού του τόπου, για να μας πουν ότι έχουν την λύση του προβλήματος.

Μα είναι δυνατόν να πιστεύουν κάτι τέτοιο και πολύ  περισσότερο να θέλουν να τους πιστέψει ο κόσμος, αυτόν τον κόσμο δηλαδή που τον έφεραν σε κατάσταση εξαθλίωσης, φτώχειας και κατάθλιψης; Ίσως πιστεύουν ότι τα παλιά τερτίπια και οι παλαιοκομματικές μέθοδοι περνούν ακόμη, ίσως πιστεύουν ακόμη ότι ο κόσμος είναι τόσο αφελής που μπορούν να τον κοροϊδέψουν υπόσχοντας του διορισμούς και άλλα τέτοια ρουσφέτια παραμένοντας πιστοί ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ σε αυτό που τόσα χρόνια είχαν μάθει και σύμφωνα με αυτό κυβερνούσαν.

Φυσικά και ο κόσμος έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, με την έννοια ότι ανέχτηκε και δέχτηκε τέτοιες καταστάσεις και με την ψήφο του επιβράβευσε πολιτικούς αυτής της λογικής και αυτού του ήθους, αλλά αυτό είναι απόρροια των καταστάσεων και των πολιτικών πρακτικών της εποχής εκείνης που κατάφερε και επέβαλλε το πολιτικό κατεστημένο της εποχής προς ιδίων όφελος.

Αυτό λοιπόν το κατεστημένο προσπαθεί σήμερα με την μορφή της Κεντροαριστεράς η 3ου πόλου ή με την προβιά του «Αριστερού» να ξανά καπηλευτεί την ψήφο του κόσμου για να επιμηκύνει την πολιτική και καλοζωισμένη ζωή του μερικά χρόνια ακόμη.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ και να τους στείλουμε μια και καλή στα σπίτια τους, ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια συμβάλλοντας  ο καθένας στον βαθμό που μπορεί.

Νίκος Φώτου είναι μέλος του Δικτύου της Ανανεωτικής Αριστεράς και Οικολογίας.