tsai-tou-vounou-696x369

Τσάι του βουνού, που καλλιεργείται στη Ροδόπη, τα Τζουμέρκα και το Καρπενήσι, από 200 καλλιεργητές, φτάνει συσκευασμένο σε Αμερική, Αυστραλία, Ιαπωνία και Ευρώπη, μέσα από το προϊόν κρύο τσάι «tuvunu», που κυκλοφόρησε το 2012 από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ.

«Η ποιότητα της πρώτης ύλης διασφαλίζεται από τη συμβολαιακή καλλιέργεια» αναφέρει ο γεωπόνος της Ζυθοποιίας Χρήστος Καρβούνης. Πρωτεργάτης του θεσμού είναι ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ζυθοποιίας. Τα συμβόλαια είναι επταετούς διάρκειας και η τιμή είναι σταθερή, στα 4,80 ευρώ το κιλό, για το πιστοποιημένο βιολογικό τσάι. Η συμβολαιακή γεωργία αφορά και το κριθάρι, από το 2006, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό για την παρασκευή της μπίρας.

Για τη νέα καλλιεργητική περίοδο συμμετέχουν περίπου 500 παραγωγοί σε Μακεδονία και Θράκη. Ο παραγωγός έχει διασφαλισμένη πώληση και τιμή, τη μεγαλύτερη στην αγορά, 210 ευρώ τον τόνο. Οι αγρότες τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές της εταιρείας, εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα μπίρας που εξάγεται σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Αυστραλία και ΗΠΑ.

Via : www.ypaithros.gr