Σε ολική κατάρρευση οδεύει ένας από τους σημαντικότερους «πνεύμονες» πρασίνου της Αττικής, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», σύμφωνα με φορείς που ….

δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αττικής, που επεκτείνεται στα όρια των δήμων Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Ιλίου, συνεχίζει, σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν τα «Παραπολιτικά», να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

«Από το 1998 μέχρι το 2005 ο φορέας διαχείρισης του πάρκου δεν λειτουργούσε. Τα πάντα βρίσκονταν στο έλεος του Θεού κι αφήνονταν στη μέριμνα των απλών πολιτών. Υπήρχε έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος και μεγάλα προβλήματα στη ύδρευση και τη ΔΕΗ», δηλώνει στην εφημερίδα ο υπεύθυνος εκδηλώσεων της Ορνιθολογικής Εταιρίας που  δραστηριοποιείται στο πάρκο, Σπύρος Ψύχας.

«Υπάρχουν μεγάλα κοινά με την οικονομική κρίση της χώρας στο πάρκο», υποστηρίζει ο ίδιος και προσθέτει: «Με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στο λουκέτο».

«Σαπίζει» το πάρκο Τρίτση – Κλείνει ένας σημαντικός «πνεύμονας» πρασίνου στην Αττική

Να σημειωθεί ότι, το πάρκο Τρίτση είναι 6 φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο, με έκταση 1.150 στρέμματα. Στον υδροβιότοπο που υπάρχει εκεί φιλοξενούνται 177 είδη πουλιών, πολλά από τα οποία είναι σπάνια, καθώς και αμφίβια, ερπετά, νυχτερίδες, μικροθηλαστικά και σκαντζόχοιροι . Επίσης, περιλαμβάνει 6 τεχνητές λίμνες.

Via : www.realpolitics.gr