Διακαναλική συνέντευξη Πράσινων-ΔΗΜΑΡ:Ψήφος για μια προοδευτική αλλαγή στη χώρα

Ψήφος σε μας, στον συνδυασμό Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά, είναι ψήφος για μια προοδευτική αλλαγή στη χώρα» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στη διακαναλική συνέντευξη του εκλογικού σχήματος Πράσινοι- ΔΗΜΑΡ, που έδωσε μαζί με τον Νίκο Χρυσόγελο.

Ο κ. Κουβέλης, για το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνθήκες δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, ανέφερε ότι όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτό, ενώ από την πλευρά του ο κ. Χρυσόγελος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να εκβιάζει κανένας, γιατί δίνεται τροφή στους λαϊκιστές της Ευρώπης.

Σε ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται η ΔΗΜΑΡ από τον Ευ. Βενιζέλο, ο Φ. Κουβέλης απάντησε ότι πρέπει να μην αναζητά στήριγμα στον αφοριστικό του λόγο γιατί είναι συνυπεύθυνος για την πολιτική που άσκησε με τη ΝΔ.

Kύρια σημεία

Κουβέλης: Η πολιτικη αλλαγη είναι επιβεβλημένη και δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος. Περνά μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις σε μια προοδευτική συμμαχία.Εχουμε δώσεις εξετάσεις, δεν προσκολληθήκαμε σε καρέκλες. Εμεις λεμε καθαρά: Προοδευτική διακυβέρνηση, οχι συνεργασία με όποιον και να είναι πρώτος.

Χρυσόγελος: Ειμαστε παρόντες, θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική με όραμα, ρεαλισμό και όνειρο. Δεν είναι η πολιτική αλλαγή υπόθεση ενός κόμματος. Ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο να έχει αυτοδυναμία. Δεν προσφέρει η αυτοδυναμία βιώσιμες λύσεις.

Κουβέλης: Ο καθένας θα έχει την ευθύνη του για το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών.

Χρυσόγελος: Να μην επιτρέψουν οι πολίτες σε κανέναν αυτοδυναμία

Κουβέλης: Ερμηνεύω τον πόνο του κ. Βενιζέλου για τη ΔΗΜΑΡ , καλά θα κάνει να διαπιστωνει ότι ο ίδιος είναι συνυπεύθυνις για μια πολιτική που ασκήθηκε. Ας μην αναζητεί στηρίγματα στον αφοριστικό λόγο κατά της ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ έρχεται από μακριά και πάει μακριά, με τις θέσεις της, τον πρόγραμμά της, την αξιοπιστία της.

Χρυσόγελος: Ιστορική η συνάντηση της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικης οικολογίας.

Κουβέλης: Κανείς δεν μπορει να εκβιάσει κανέναν. Αυτό που λέμε καθαρά είναι ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να υπηρετήσει την προοδευτικη διακυβέρνηση για το συμφέρον των πολιτών και της Ελλάδας.

Κουβέλης: Οι συμπαρατάξεις δεν προκύπτουν με ευχές, αλλά στη βάση συγκεκριμενου πολιτικού περιεχομένου.

Χρυσόγελος: Υπάρχει ρεύμα αλλαγής, αλλά για να είναι βιώσιμη πρέπει να υπάρξουν νέα μοντέλα πολιτικής.

Κουβέλης: Οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που δεν είναι στα ψηφοδέλτια είναι δίπλα μας και μπροστα στον αγώνα.

Κουβέλης: Το ζητουμενο για την προοδευτικη διακυβέρνηση δεν είναι οι καρέκλες, είναι προγραμματική συμφωνία σε ένα προοδευτικό περιεχόμενο. Αλίμονο, να συζητάμε για κατανομή θέσεων.

Χρυσογελος: Να ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δεχόμαστε απλά κάποιες θέσεις, αλλά πρέπει να υπάρχουν ρεαλιστικές προτάσεις. Εμεις θα προσκαλούσαμε και κοινωνικούς φορείς να συνδιαμορφώσσουν το προγραμμα. Αυτή είναι η διαφορά μας με ανθρώπους (σ.σ. Οικολόγοι πράσινοι) που χωρίς προγραμματική συμφωνία πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κουβέλης: Η απειλή εξόδου από την ευρωζώνη ανασύρεται για να τροφοδοτήσει την πόλωση. Η αναδιάρθρωση χρέους θα γίνει με διαπραγμάτευση και όχι με μονομερείς ενέργειες.

Χρυσόγελος: Να απομονωσουμε τις φωνές που μιλάνε για Grexit. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα προβληματα καλύτερα, όχι μόνοι μας.

Χρυσόγελος: (για συνεργασία με Δημοκρατικη Αριστερά)Θα ήταν εύκολο να πάμε αλλού. Δεν πήγαμε σε αυτόν που θα είναι νικητής. Η επιλογή μας είναι αξιακή και προγραμματική.

Κουβέλης: Η συμπαράταξη Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι ευκαιριακή

Via : metarithmisi.gr