Ο ανθυποψήφιος για την προεδρία Δ. Λουκάς τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της αριστεράς.

kouvelis main

Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανεξελέγη την Κυριακή ο Φώτης Κουβέλης, κερδίζοντας το 68,31% των ψήφων έναντι 21,01% του Δημήτρη Λουκά και 10,71% λευκά. Συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης, έλαβε 503 ψήφους επί συνόλου ψηφισάντων 745, ενώ ο ανθυποψήφιος για την προεδρία Δημήτρης Λουκάς έλαβε 155 ψήφους. 79 σύνεδροι ψήφισαν λευκό.

Σημειώνεται πως στο προηγούμενο συνέδριο ο Φώτης Κουβέλης είχε συγκεντρώσει το 81% των ψήφων.

Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους. «(Η ΔΗΜΑΡ) είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή» είπε «και θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων».

Ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε τα μέλη και τους συνέδρους του κόμματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη νέα ηγεσία.

Από την πλευρά του, ο κ. Λουκάς τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της αριστεράς.

Υπενθυμίζεται ότι με 30 λευκά, χωρίς «κατά», υπερψηφίστηκαν το Σάββατο στο 3ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ οι θέσεις που προσδιορίζουν την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος για αυτοτελή και αυτόνομη πορεία. Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς να γίνει καταμέτρηση, πρόταση για την ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση μόνο με αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις, ενώ εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του κόμματος.

Via : www.skai.gr