Του Γιώργου Μελιγγώνη

Με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου

Πέπλο προστασίας στους δικαστικούς που διερευνούν την υπόθεση της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής απλώνει η ΔΗΜΑΡ, την ώρα που οξύνει την αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση.

Η Αγίου Κωνσταντίνου ήδη ποντάρει στην υπόθεση Μπαλτάκου, καθώς από χθες η σφοδρή πολιτική σύγκρουση διεξάγεται μεταξύ των στελεχών της ΔΗΜΑΡ και των στελεχών της κυβέρνησης. Μάλιστα, πολλοί στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη εκτιμούν πως απ’ αυτή την αντιπαράθεση μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η ΔΗΜΑΡ, καθώς όχι μόνο «υπενθυμίζεται» στην κοινή γνώμη ότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση από την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα η Αγίου Κωνσταντίνου διεκδικεί να πιστωθεί πολιτικά το σκληρό πολιτικό μέτωπο που είχε εξαρχής με την Χρυσή Αυγή.

Δικαίωση… μέσω Μπαλτάκου
Μάλιστα, χθες, στη ΔΗΜΑΡ δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, με ραδιοφωνική του συνέντευξη, όχι μόνο επιβεβαίωσε την κατηγορία της ΔΗΜΑΡ –ότι, δηλαδή, έκανε άνοιγμα στη Χρυσή Αυγή για να «επαναπατρίσει» τους ψηφοφόρους της- αλλά και διότι επιβεβαίωσε και τις καταγγελίες του Νίκου Τσούκαλη πως τον είχε απειλήσει ότι… η ΝΔ μπορεί να συγκυβερνήσει με την Χρυσή Αυγή.

«Όχι στους δικαστικούς»
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν η ΔΗΜΑΡ «βλέπει» ευθύνες ακόμη και εμπλεκόμενων υπουργών, περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους δικαστικούς που έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες, από την Πάτρα, ο Φώτης Κουβέλης «πήρε πάνω του» τους δικαστικούς, επισημαίνοντας πως « η παρουσία των δικαστικών αρχών στην διερεύνηση των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών της Χρυσής Αυγής είναι απόλυτα επιβεβλημένη», ενώ διαβεβαίωσε πως «η Δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», την περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη».

Via : www.matrix24.gr