489gioyxa

Μερίδα από το πλήθος του φώναζε «δεν ντρέπεστε» και «να πας να ψηφίσεις μνημόνιο»

Στόχος μερίδας του πλήθους που συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στο Γηροκομειό «υπόθεση Μαντζούτσου» έγινε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και υποστηρικτής της τρικομματικής κυβέρνησης Νίκος Τσούκαλης.

Ο Αχαιός βουλευτής έγινε δυο φορές αποδέκτης δυσμενών σχολίων. Την πρώτη κατά την άφιξή του στο χώρο της εκδήλωσης και την δεύτερη όταν οι διοργανωτές τον κάλεσαν από μικροφώνου για να καταθέσει στεφάνι.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους και στις δυο περιπτώσεις φώναζαν στο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ – η έλευση του στο χώρο συνοδεύτηκε από παρατεταμένο ουυυ – «να πάει να ψηφίσει μνημόνια» και πως «πρέπει να ντρέπεται».

Κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν ο κ. Τσούκαλης παρότι του δόθηκε το βήμα για να μιλήσει αρνήθηκε.

Η εκδήλωση

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, η Εταιρεία Συλλογής Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΣΔΙΑ) Ν. Αχαΐας 1940 – 1974 (πρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος) ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1945 – 1974 «ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ» (πρόεδρος ο κ. Πέτρος Κομματάς) και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομείου (πρόεδρος η κυρία Κωνσταντίνα Παπάκου).

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά, αγωνιστές της Αντίστασης εκ μέρους των οποίων κατέθεσε στεφάνι ο κ. Ηλίας Αντωνόπουλος (μέλος του Συλλόγου «Πέτρινα Χρόνια»), οι βουλευτές Αχαΐας, κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας και ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Νίκος Τσούκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Σιγαλός και Βασίλης Λοτσάρης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και απλοί πολίτες, που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη των «8».

Via : www.patrastimes.gr