imagesCA04PD3Y

του Γρηγόρη Ρουμπάνη

Δεν είναι που ενοχλήθηκε ο Φώτης Κουβέλης από τις διαφορετικές θέσεις, απόψεις και αποφάσεις των Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά. Εξάλλου επί χρόνια ο ίδιος διαφωνούσε επί σειρά θεμάτων όταν ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και ουδείς τον έθετε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ακόμα και όταν ψήφιζε «λευκό» στην εκλογική διακήρυξη του κόμματός του! Μέχρι που πήρε τα πράματά του κι έφυγε μόνος του.

Είναι που, με την παραπομπή Βενιζέλου, κινδυνεύει η κυβερνητική τριανδρία, της οποίας είναι μέλος. Απειλείται με κατάρρευση η εταιρεία, η οποία έχει στοιχηματίσει στην πλήρη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. Με την αποκάλυψη της ταχυδακτυλουργικής προσφοράς ασυλίας σε όσους ασέλγησαν και εξακολουθούν να ασελγούν σε βάρος της πατρίδας, την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν ανιδιοτελώς. Προσφέρει ασπίδα προστασίας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ταυτοχρόνως στον Αντώνη Σαμαρά, στην αρχή κιόλας της μάχης για τη διαλεύκανση της σκοτεινής ιστορίας , η οποία φέρει τον κωδικό τίτλο «λίστα Λαγκάρντ».

Ο ίδιος εξάλλου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους,αποκάλυψε το πραγματικό επιχείρημα του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό ρεσάλτο», του καταλόγισε την πρόθεση «να ρίξει την κυβέρνηση» και «να οδηγήσει τη χώρα σε χάος», να μην «επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπνεύσει και να αποκτήσει προοπτική, τώρα που έχουμε αποκτήσει ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο αναφοράς». Όμως επί δυόμιση, τώρα, χρόνια η Ελλάδα υποτίθεται ότι αυτό το πλαίσιο κατακτά. Και κυρίως από τότε που ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναλάμβανε υπουργός Οικονομικών και στη συνέχεια κυβερνητικός εταίρος στην κυβέρνηση των τριών. Αλλά αντί για ανάσες, πνίγεται στην καταστροφή, την απελπισία, την ανεργία και τις αυτοκτονίες. Εσχάτως και στην αιθαλομίχλη.

Ωστόσο, ο,τι και να κάνει ο Φώτης Κουβέλης, η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει μέλλον, παρά τις επισκέψεις απελπισίας του πρωθυπουργού (μετά του προέδρου της Δημοκρατίας) στο Βερολίνο. Και φλερτάρει με την ιδέα να είναι η πρώτη Τριανδρία στην Ιστορία, από την οποία δεν θα διασωθεί ούτε ένας. Στην πρώτη που εμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό, την Τριανδρία Καίσαρα, Πομπηίου και Κράσου, επικράτησε και κυβέρνησε επί μακρόν ο Ιούλιος Καίσαρ. Στην δεύτερη, την Τριανδρία Οκταβιανού Αυγούστου, Μάρκου Αντωνίου και Μάρκου Αιμιλίου Λεπίδου,επικράτησε ο Οκταβιανός. Τούτοι εδώ κινδυνεύουν να κατακρημνιστούν και οι τρεις. Από κοινού.

Via : www.anatropinews.gr