«Η είδηση της επίθεσης μου ράγισε την καρδιά. Αντέδρασα λέγοντας ότι όλοι οι Τούρκοι, οι φιλελεύθεροι, οι δημοκράτες, οι υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα της χώρας είναι μαζί με τους Κούρδους και τους συμπαθούν, γιατί ο λαός αυτός θέλει την ειρήνη» σχολιάζει ο νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ σε παρέμβασή του μέσω της La Reppublica, στην οποία επικρίνει αυστηρά τον Ταγίπ Ερντογάν.

«H εκλογική ήττα εξόργισε τον Ερντογάν (…)», οι Κούρδοι «δεν τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για το σχέδιό του της προεδρικής Δημοκρατίας», εκτιμά ο Παμούκ που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας.

«Κυβέρνηση και στρατός αποφάσισαν να ξαναρχίσουν τον πόλεμο κατά του κουρδικού κινήματος», δήλωσε ο Τούρκος συγγραφέας προσθέτοντας «ολόκληρη η χώρα καταλαβαίνει σήμερα το σχέδιο του Ερντογάν. Αρχικά δεν θέλησε να μετάσχει στο διεθνή συνασπισμό που πολεμά το ισλαμικό χαλιφάτο. Μετά δέχτηκε να κάνει αυτό που του ζητούσαν οι Αμερικανοί. Ωστόσο ταυτόχρονα με το χαλιφάτο άρχισε να βομβαρδίζει τους Κούρδους».

«Η είδηση της επίθεσης (στην Άγκυρα) μου ράγισε την καρδιά. Αντέδρασα λέγοντας ότι όλοι οι Τούρκοι, οι φιλελεύθεροι, οι δημοκράτες, οι υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα της χώρας είναι μαζί με τους Κούρδους και τους συμπαθούν, γιατί ο λαός αυτός θέλει την ειρήνη», δήλωσε ο Παμούκ.

«Μια χώρα σε ειρήνη βρέθηκε ξαφνικά σε πόλεμο, ταυτόχρονα κατά του ισλαμικού χαλιφάτου και κατά του ΡΚΚ», των κούρδων ανταρτών της Τουρκίας, εκτιμά.

Via : http://left.gr