της Νέλλης Κουρέτα – μέλος Πολιτικής Επιτροπής Πράσινης Αριστεράς

Τσάμπα Μάγκες !

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν οργιάσει ! Επιστράτευση προσφάτως στρατευμένων! Διαταγές πυροβολισμών στον αέρα αλλά και σε ευθεία γραμμή! Οι Αυστριακοί φασίστες είναι εδώ και χτυπούν πολίτες, πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως στα νησιά μας! Φασίστες χτυπούν μέλη των ΜΚΟ!

Η Ελληνική κυβέρνηση υποδαυλίζει εθνικιστικές εξάρσεις ανεγκέφαλων ανά τον κόσμο, αλλά κυρίως είναι δραματικά ανίκανη να αντιμετωπίσει πολιτικά ένα τόσο μεγάλο ζήτημα!

Από την άλλη ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα υπόκειται σε ασύμμετρη επίθεση!

Όμως τι κάνουν οι Διεθνείς Οργανισμοί;

Γιατί αφήνουν τόσο κόσμο στη μοίρα του, πώς επιτρέπουν να συμπεριφερόμαστε τόσο απάνθρωπα σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι επιπρόσθετα έχουν ήδη υποστεί πολλές κακουχίες  και προέρχονται από έναν βίαιο πόλεμο που οι ίδιοι οι Διεθνείς Οργανισμοί αρνούνται να διαχειριστούν;

Οι Διεθνείς αυτοί Οργανισμοί δρουν ενάντια στους θεσμούς, επιχειρούν να αλλάξουν ρόλο υπό την πίεση “ισχυρών ανδρών” οι οποίοι δεν τους χρειάζονται για ειρηνικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς, αλλά τους χρησιμοποιούν για την επιβολή πολέμων όπου και όταν οι ίδιοι ισχυροί άνδρες το αποφασίζουν.

Τέλος εποχής!

Δύο παγκόσμιοι πόλεμοι είχαν σαν αποτέλεσμα και σχημάτισαν ρήτρα προστασίας της ειρήνης στο κόσμο, αυτούς τους θεσμούς οι οποίοι αλλάζουν τον 21ο αιώνα ρόλο!

Τέλος, θα επιβραβεύσω μεν τους επικεφαλής των τριών θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έδρασαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα και αποφάσισαν να εκφραστούν για πρώτη φορά δυναμικά περί συνόρων της Ένωσης και να συμβάλλουν μια χώρα μέλος της Ένωσης!

Όμως θα επαναλάβω ότι αυτό δεν φτάνει!

Οι Ευρωπαίοι πολίτες  ζητούμε ταχύτατο εκδημοκρατισμό της Ένωσης και ταχύτατες αποδείξεις περί της αλληλέγγυας συμπεριφοράς της σε ανθρώπους όχι “όπλα” όπως είπε η Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής και πάνω από όλα, ζητούμε την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου εντός και εκτός της Ένωσης σε ταχύτατους ρυθμούς! Αυτή είναι η δουλειά του κ. Σχοινά και καμία άλλη!

Η λύση για τους πρόσφυγες στην Ένωση υπάρχει και  στοιχίζει λιγότερο από ότι σήμερα και είναι σύμφωνη με το Ευρωπαϊκό όραμα περί δίκαιης κοινωνίας, οικονομικά ανεπτυγμένης που κατοικεί σε καθαρό πλανήτη.

Ας παραμεριστούν τα συμφέροντα και να τεθεί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ στο κέντρο των επιλογών της!

Στη χώρα μας δε, ας καθίσουν για μια ΠΡΩΤΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ φορά όλα τα κόμματα ν συναποφασίσουν για το μέλλον της ΧΩΡΑΣ μας και όχι για τον μικρόκοσμο του ο καθείς!