ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Στα προαπαιτούμενα του Μνημονίου που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ψηφίσει η ελληνική Βουλή, μαζί με τα άλλα οδυνηρά για τον ελληνικό λαό μέτρα, περιλαμβάνεται διάταξη – σκάνδαλο προς όφελος του αγοραστή του Λιμανιού του Πειραιά, αλλά και κάθε επίδοξου αγοραστή δημόσιας περιουσίας. Με το άρθρο 10 στο κεφάλαιο «διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» του πολυνομοσχεδίου που έχει τεθεί στη δημόσια διαβούλευση, ο επίδοξος αγοραστής του ΟΛΠ λαμβάνει δύο σημαντικά «δώρα», αφενός την απαλλαγή και προστασία από κάθε είδους δημοτικά τέλη και φόρους αφετέρου τη διαγραφή  -λόγω αναδρομικότητας- των χρεών του ΟΛΠ προς τους Δήμους. Σημειώνουμε ότι 6 εκατομμύρια ευρώ των χρεών του ΟΛΠ προς τον Δήμο  Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχουν τελεσιδικήσει στα ελληνικά Δικαστήρια και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποφυγής πληρωμής τους.

Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που είναι αναγκασμένος να επιλέξει αν θα ταΐσει την οικογένεια του ή θα πληρώσει τη ΔΕΗ, ο χαμηλόμισθος και ο χαμηλοσυνταξιούχος  συμπολίτης μας που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει δημοτικά τέλη γιατί διαφορετικά θα του κόψουν το ρεύμα, κοιτούν με απορία και αγανάκτηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αντί να προστατεύσει αυτούς που έχουν ανάγκη, προστατεύει αυτούς που χρησιμοποιούν τη γη και τη δημόσια περιουσία για να θησαυρίσουν.

Η δημοτική αρχή καταγγέλλει απερίφραστα αυτή την εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στην σκανδαλώδη πώληση του Λιμανιού του Πειραιά και δηλώνει ότι μαζί με τους δημότες, τους φορείς και τις συλλογικότητες θα αγωνιστεί για την ανατροπή της.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη διάταξη. Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους την προστασία των κάθε είδους «επενδυτών» σε βάρος των δικαιωμάτων των Δήμων και των πολιτών.

Via : http://keratsini-drapetsona.gr