nauagise-i-eklogiki-sunergasia-dimar---suriza

Ταφόπλακα μπήκε στα σχέδια για συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης στην συνεδρίαση της Κ.Ο και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος την Τετάρτη ,ο διάλογος με την Κουμουνδούρου δεν προχωράει και ότι απορρίφθηκαν οι δύο βασικοί όροι που έθεσε.

Να μην υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους και να είναι αυτόνομη η κάθοδος της ΔΗΜΑΡ σε ένα συμμαχικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  σχεδόν απολογούμενος ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως αδιαπραγμάτευτη βάση συζήτησης το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουβέλης μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη διότι νόμιζε ότι είχε μια ειλικρινή συζήτηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα από τα βασικά εμπόδια που μπήκαν από την Κουμουνδούρου ήταν το γεγονός ότι η Πολιτική Γραμματεία ψήφισε Κώδικα Δεοντολογίας που θέτει και κριτήρια για το πόσο ταυτίζονται οι πιθανοί συνεργαζόμενοι με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος κώδικας έθετε σε πλήρη κομματική γραμμή και τους συνεργαζόμενους μελλοντικούς βουλευτές.

Εξάλλου και η πρόσφατη ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα προσφερθούν 50 θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα στελέχη άλλων κομμάτων σήμαινε πως μόνο 8 -10 στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα έβρισκαν θέση υποψηφίου.

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για αιφνιδιασμό και άλλα για εμπαιγμό.

«Τέτοια ταπείνωση εξευτελισμό και απαξίωση δεν έχω αισθανθεί ποτέ στα 35 χρόνια που είμαι στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς» δήλωσε στο theTOC.gr o Νίκος Τσούκαλης.

Ορισμένα στελέχη επισήμαναν ότι είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει την ηγεσία πως ο ΣΥΡΙΖΑ αφού χρησιμοποιήσει τη ΔΗΜΑΡ για να αποτρέψει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να προκακέσει εκλογές μετά θα θέσει όρους που θα έκαναν τη συνεργασία αδύνατη.

Το ναυάγιο αποκάλυψε ο Κουβέλης στα κάλαντα 

«Η ΔΗΜΑΡ, με τις δικές της δυνάμεις, με την υπεύθυνη θέση που έχει απέναντι στα πράγματα, πορεύεται με ελπίδα, με διεκδίκηση για την κοινωνία και τη χώρα» ανέφερε ο κ. Κουβέλης ακούγοντας το μεσημέρι της Τετάρτης τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από το  Σύλλογο Θρακών Μελισσίων

Την φωτιά στη ΔΗΜΑΡ άναψε ο Νίκος Παππάς

Τις προθέσεις της Κουμουνδούρου έδειξε την Δευτέρα ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς όταν ξεκαθάρισε ότι ο Φ. Κουβέλης θα πρέπει να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια εκείνα που χρειάζονται σταυρό προτίμησης και όχι στο Επικρατείας εάν η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στη σχέση ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου, δεν είχαν ενημερωθεί για την τοποθέτηση του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και αντιμετώπισαν με προβληματισμό την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στον Κεραμεικό, όπου χαρακτήρισε «καλοδεχούμενους τους συνεργαζόμενους που επιθυμούν να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν την κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας» και «όχι για να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σαν αυτές που προσφέρουν ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Θεοδωράκης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Via : www.thetoc.gr