Ας το πάρουμε με την λογική:

Όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα, έχουν δικαίωμα να πάνε στο σχολείο. Οι γονείς τους έχουν υποχρέωση να τα στείλουν.

Ολα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν είναι ελληνάκια ή «ξένα» πριν πάνε στο σχολείο, έχουν κάνει όλα τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν και προφανώς το κράτος είναι αυτό που έχει την ευθύνη για να είναι υγειή.

Τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία, αφορούν όλα τα παιδιά. Όσα παιδιά, ελληνάκια ή «ξένα» έχουν μαθησιακές δυσκολίες, έχουν ειδική υποστήριξη, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν όσο γίνεται καλυτερα τα μαθηματά τους. Αυτό προφανώς δεν γίνεται σε βάρος των άλλων παιδιών (που μπορεί να είναι ελληνάκια ή «ξένα»).

Αυτός είναι και ο λόγος, που παρότι υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και που αυτά τα παιδιά είναι, είτε έλληνάκια είτε «ξένα», δεν πέφτει «το επίπεδο» της τάξης.

Ένα δυσλεκτικό παιδί, δεν «ρίχνει το επίπεδο των άλλων», έχει όμως ειδική βοήθεια για να μπορεί να τα ακολουθήσει. Το ίδιο γίνεται και με τα παιδιά που για διάφορους λόγους, δεν ξέρουν καλά ή και καθόλου τη γλώσσα.

Ας το πάρουμε με το συναίσθημα .

Τα προσφυγόπουλα που  βρίσκονται στη Μυτιλήνη και μένουν με τις οικογένειες τους στη πόλη, για να βρεθούν εδώ έπαιξαν με την ζωή τους. Αν όλοι και όλες μας δακρύσαμε με την φωτογραφία του μικρού Άιλαν, του μικρού πνιγμένου πρόσφυγα, να θυμόμαστε ότι αυτά τα παιδιά  ήταν τυχερά,

Αυτά τα παιδιά έφυγαν απο τις πόλεις και τα χωριά τους, γιατί αυτά δεν υπάρχουν πια, γιατί το σχολείο τους δεν υπάρχει, γιατί η χώρα τους δεν υπάρχει. Το αν θα ενταχθούν στην κοινωνία μας, δεν εξαρτάται από αυτά, αλλά από το αν η κοινωνία μας τα δεχτεί ως τέτοια που είναι.

Είναι λοιπόν αδιανόητο, κάποιοι που θεωρούν ότι είναι περισσότερο Έλληνες από όλους τους άλλους, να θέλουν να στερήσουν απο αυτά τα παιδιά τη μοναδική δυνατότητα που έχουν να νιώσουν παιδιά, να πάνε δηλαδή στο σχολείο, να μάθουν και να παίξουν με άλλα παιδιά.

Ας το πάρουμε με τον νόμο.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα. Κανένας γονιός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ή να μην αποφασίσει αν θα στείλει το παιδί του στο σχολείο. Αυτό δεν αφορά μόνο τα ελληνάκια αλλά και τα «ξένα»

Κανένας γονιός επίσης δεν έχει το δικαίωμα τα εμποδίσει άλλα παιδιά, ελληνάκια ή «ξένα» να πάνε στο σχολείο.

Τα σχολειά στην Ελλάδα, δεν ανήκουν στους γονείς των παιδιών, Έλληνες ή «ξένους», αλλά είναι δημόσια ιδρύματα που την διαχείρηση τους την έχει η πολιτεία, οι δάσκαλοι, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές.

Οπως κανείς γονιός δεν μπορεί να υποδείξει σε ένα δάσκαλο «πως θα κάνει τη δουλειά του» άλλο τόσο δεν μπορεί να υποδείξει στο σχολείο, ποιά παιδιά θα δεχτεί και ποιά όχι.

Είτε, λοιπόν, με τη λογική, είτε με το συναίσθημα, είτε με το νόμο, στην Ελλάδα και στη Μυτιλήνη, όλα τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο τους!

Μη παίζετε  λοιπόν με τα παιδιά. Το κουδούνι στη Μυτιλήνη, θα κτυπήσει για όλα!

Via : https://left.gr