Προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες που έχουν ταχθεί υπέρ της Κίνησης των «58» απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του κόμματος «να συμβάλουν θετικά στην υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΕ.

Μήνυμα Κουβέλη στους διαφωνούντες

Μάλιστα στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην τάση της μειοψηφίας, για την οποία σημειώνεται πως είναι βέβαιο ότι θα προστατεύσει τη δημόσια εικόνα του κόμματος και θα αποτρέψει ενέργειες που υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε για τις επαφές του κόμματος με κινήσεις και προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς για τη συγκρότηση του Τρίτου Πόλου και προανήγγειλε σύσκεψη της ΔΗΜΑΡ με τις κινήσεις για αύριο προκειμένου να συμφωνηθεί το πλαίσιο του νέου σχήματος που θα τεθεί υπό την έγκριση της ΚΕ του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την Τετάρτη θα έχει ανακοινωθεί και το «διαζύγιο» της ΔΗΜΑΡ με τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο βουλευτής Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης και ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός έχουν ξεκαθαρίσει σε δημόσιες δηλώσεις τους ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής τους από το κόμμα.

«Σεβασμός στις αποφάσεις»
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΕ ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε να σεβαστούν όλοι τις αποφάσεις του συνεδρίου που τάχθηκε κατά της συνεργασίας με τους «58».

Απαντώντας ο Σπύρος Λυκούδης ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να σεβαστεί και η πλειοψηφούσα άποψη τις αποφάσεις του συνεδρίου στις οποίες δεν υπάρχει αναφορά για συνεργασία του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε ότι σε δημόσιες δηλώσεις του τονίζει πως η ΔΗΜΑΡ έχει μέτωπο με τον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την κυβερνητική πολιτική.

Η ΕΕ ενέκρινε κείμενο για την πολιτική του κόμματος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και αναφέρθηκαν τα ονόματα του Γιάννη Πανούση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και του Δημήτρη Αναγνωστάκη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σήμερα ο Φώτης Κουβέλης θα συναντηθεί με τον Γρηγόρη Ψαριανό για να διερευνήσει τις προθέσεις του να κατέλθει στην Περιφέρεια Αττικής, όπως και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές.

Νίκος Β. Τσίτσας

Via : www.ethnos.gr