resvkedik2-thumb-medium

του Κώστα Ρεσβάνη

Φοβάμαι, κύριε Κεδίκογλου, ότι στον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου ακολουθείτε λάθος δρόμο εδώ και αρκετό καιρό. Ο λόγος σας στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι πολιτικός, αλλά κάτι μεταξύ ανούσιας συνθηματολογίας, καφενειακών διαξιφισμών και ανόητων επιχειρημάτων. Το τελευταίο παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό. Αγκιστρωθήκατε από έναν ημιεγγράμματο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Διαμαντόπουλο, για να απασχολήσετε το πανελλήνιο με ένα μονταρισμένο βίντεο ώστε να αποδείξετε ότι είναι αναρχικός, άρα και ό ΣΥΡΙΖΑ, μπλα, μπλα, μπλα… Επιτρέψτε μου, αλλά αυτό λέγεται πολιτική αρλούμπα.

Ποιος έχει πάρει στα σοβαρά αυτόν τον άνθρωπο; Θα μπορούσατε να τον αντιμετωπίσετε, ας πούμε, με χιούμορ: « Ιδού κύριοι το μοναδικό άτομο στον κόσμο που ταύτισε τον αναρχισμό με τη μακαρίτισσα εδώ και χιλιετίες άμεση δημοκρατία…» Γιατί, στ’ αλήθεια, καθημερινά αντιμετωπίζετε τις υστερικές κραυγές βουλευτίνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή τα τρεκλίζοντα παραληρήματα του Παναγούλη στο ίδιο πεδίο που και αυτοί αποζητούν, με αχρείαστους επιθετικούς προσδιορισμούς και χιλιοειπωμένες λεκτικές φόρμες; Ο ΣΥΡΙΖΑ, μιας και σ’ αυτόν επικεντρωνόσαστε, δίνει καθημερινά αφορμές για κριτική με τις εξόφθαλμες αντιφάσεις του και τις μαξιμαλιστικές του κορώνες. Η επιτυχία ενός κυβερνητικού εκπροσώπου, που δεν ακολουθεί τον δικό σας δρόμο είναι εύκολη έχοντας απέναντι έναν αντίπαλο δίχως σαφές πρόγραμμα, που στηρίζει άκριτα κάθε είδους «ανυπακοή», με πρόσφατη ακραία περίπτωση την απεργία στο Μετρό. Αλλά όλα αυτά, δυστυχώς, δεν τα αντιμετωπίζετε με τεκμηριωμένο, ήπιο, πειστικό λόγο, με -να το ξαναπώ- π ο λ ι τ ι κ ά επιχειρήματα. Οι καταγγελτικές κραυγές και οι ανερμάτιστες επιθέσεις από όπου κι’ αν έρχονται δεν πιάνουν τόπο, τις έχει σιχαθεί πλέον κάθε σκεπτόμενος δημοκράτης σ’ αυτή τη χώρα.

Φοβάμαι επίσης, κύριε Κεδίκογλου ότι οι δύσκολες για όλους αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση δεν θα περάσουν πιο εύκολα στους πολίτες εάν το κλίμα δηλητηριάζεται με τυφλές συγκρούσεις και φλύαρες αντιπαραθέσεις, το αντίθετο. Η πόλωση είναι το πρώτο φιλαράκι του φανατισμού, επομένως της απολιτικής σκέψης. Και πιο πέρα: Δεν γνωρίζω αν το έχετε κατανοήσει, αλλά η γενικευμένη οξύτητα, στην οποία και εσείς συμβάλλετε, κάνει τους νεοναζί στη Βουλή να χοροπηδάνε από τη χαρά τους.

Ας αναλογισθούμε μόνο ότι φτάσαμε στο σημείο ένας ορκισμένος εχθρός του κοινοβουλευτισμού, ο Κασιδιάρης, να νουθετεί -υποκριτικά και κρυφογελώντας- βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να μην τσακώνονται στη Βουλή! Υπάρχει χειρότερη ντροπή; Αντί να ξεγυμνώνονται καθημερινά οι νεοφασίστες, αντί να αφήνονται να γρυλίζουν μόνοι τους, μπαίνουν στο ίδιο ρινγκ όπου μαλλιοτραβιούνται, σε τηλεπαράθυρα και σε κοινοβουλευτικά έδρανα, βουλευτές δημοκρατικών κομμάτων, πολλές φορές και εσείς ο ίδιος. Με αυτές τις εικόνες πώς να μην αντικρίζουμε δημοσκοπικά ευρήματα, που σε καμία δημοκρατική χώρα δεν υπάρχουν; Το 37% των ερωτηθέντων σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis βαθμολόγησε την εμπιστοσύνη που νοιώθει για το Κοινοβούλιο με 0! Από αυτό και μόνο, «όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού τραβά και πού πηγαίνει».

Δεν είσαστε ο μόνος υπεύθυνος για το διακομματικό γουέστερν που συνεχίζεται, κύριε Κεδίκογλου. Αλλά παραμένετε αυτός από τον οποίο πρέπει να ξεκινήσει ο αφοπλισμός των κάθε είδους πιστολέρος. Και αν τη γραμμή που ακολουθείτε έως σήμερα σας την έχουν χαράξει ο Σαμαράς, ο Σταμάτης ή ο Λαζαρίδης, να τους θυμίσετε ότι σας όρισαν κ υ β ε ρ ν η τ ι κ ό εκπρόσωπο και όχι υπεύθυνο Γραφείου Τύπου του κόμματός τους.

Via : www.protagon.gr