laiki_bank_cyprus_600

Μειώνονται κατά περίπου 4 δισ. ευρώ οι ανάγκες χρηματοδότησης της Κύπρου, εφόσον οριστικοποιηθεί το deal

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που μεταδίδει η καθημερινή Κύπρου, υπάρχει καταρχήν συμφωνία πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας σε Ρώσους επενδυτές. Η πιθανή συμφωνία μειώνει τις ανάγκες χρηματοδότησης της Κύπρου κατά 4 περίπου δισ. ευρώ.

Δεν έχουν πέσει υπογραφές και η συμφωνία φέρεται να είναι προφορική.

O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής είχε σήμερα μια νέα συνάντηση με τον πρώτο αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ χωρίς, επίσημα, να προκύψει συμφωνία για μια βοήθεια της Μόσχας προς το νησί, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Ρώσου υπουργού Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ, με τον οποίο ο κ. Σαρρής είχε ήδη νωρίτερα σήμερα διαπραγματεύσεις, διευκρίνισε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή.

Ο Μιχάλης Σαρρής έφθασε χθες Τρίτη το βράδυ στη Μόσχα με την ελπίδα να πετύχει νέα υποστήριξη ενώ το κοινοβούλιο του νησιού απέρριπτε το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης που προκάλεσε την οργή των Ρώσων.

Ο Κύπριος υπουργός έφθασε στη Μόσχα για να ζητήσει μια παράταση της πίστωσης των 2,5 δισεκ. ευρώ που χορηγήθηκε το 2011 από τη Ρωσία στη Λευκωσία και την αποπληρωμή της οποίας η Κύπρος πρέπει να έχει ολοκληρώσει ως το 2016.

Via : www.kathimerini.gr