a_baa-ant-pushing-a-drop-of-water-thumb-medium

του Βασίλη Βενιζέλου

Δεν φτάνει που από τις 21 Νοεμβρίου 2012 λίμναζαν στα συρτάρια της τέως προϊσταμένης της διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας, της κ. Κατσικάρου, οι πολύ σοβαρές καταγγελίες των εργαζομένων της Επανένταξης Παιδιών με Ψυχοκινητικά Προβλήματα – Κέντρο Ημέρας «Λόγος – Νους» εις βάρος της διοίκησης της δομής για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, εικονικές προσλήψεις και εικονικά τιμολόγια.

Δεν φτάνει που ακόμη και η σημερινή προϊσταμένη της διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας, η κ. Κουλούρη, κρατούσε μέχρι την περασμένη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στα συρτάρια της τις ίδιες καταγγελίες των εργαζομένων της δομής.

Δεν φτάνει που ουδείς φρόντισε να ενημερώσει πάραυτα την αρμόδια υφυπουργό Υγείας κ.Φωτεινή Σκοπούλη σχετικά με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της διοίκησης της δομής.

Δεν φτάνει που ουδείς, ούτε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) ούτε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει διενεργήσει ποτέ έλεγχο στα οικονομικά και διαχειριστικά της συγκεκριμένης δομής από τότε που ιδρύθηκε, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Εξωτερικών.

Δεν φτάνουν όλα αυτά, οι εργαζόμενοι της δομής «Λόγος – Νους», μια δομή η οποία εδρεύει στην Καισαριανή Αττικής και είναι ενταγμένη στο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων «Ψυχαργώ», δέχονται τώρα, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, απροκάλυπτες απειλές εκ μέρους προσώπων φίλιων προς τη διοίκηση της δομής.

Έπειτα από ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Αυγής», η υφυπουργός Υγείας κ.Φωτεινή Σκοπούλη έδωσε την περασμένη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου επείγουσα εντολή στο ΣΕΥΥΠ προκειμένου αυτό να διενεργήσει ενδελεχή έλεγχο στα διοικητικά και οικονομικά στοιχεία του Κέντρου Ημέρας «Λόγος – Νους» από συστάσεώς του.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο υπήρξε «οργασμός» στα γραφεία της διοίκησης της δομής. Οι εντεταλμένοι της διοίκησης «ξεσκόνιζαν» οτιδήποτε θα ζητήσουν να ελέγξουν οι επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ.

«Ο έλεγχος δεν θα βρει τίποτε επιλήψιμο και θα ακολουθήσουν μηνύσεις εναντίον σας!». Αυτό είναι το μότο των απειλών, τις οποίες δέχονται πλέον οι εργαζόμενοι της δομής και αναρωτιέται κανείς τι πρέπει να γίνει τελικά σε αυτή τη χώρα για να βρουν το δίκιο τους σκληρά εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί για έξι μήνες, οδηγούνται σε… αποχωρήσεις «οικεία βουλήσει» και δέχονται απειλές επειδή τόλμησαν να ενημερώσουν αρμοδίως για αθλιότητες εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, εις βάρος της Ε.Ε. και εις βάρος των πολύ δύσκολων πια οικονομικών της χώρας.

Ποιος θα προστατεύσει αυτούς τους σκληρά εργαζομένους οι οποίοι τιμούν την ιδιότητα του πολίτη και αναζητούν δικαίωση σε μια χώρα η κυβέρνηση της οποίας διακηρύσσει ότι επιθυμεί την οριστική πάταξη της διαφθοράς και της κλεπτοκρατίας;

Via : www.protagon.gr