του Κώστα Γιαννακίδη

Οι τύποι που κυνήγησαν τον Γιώργο Καμίνη φαίνονται καθαρά στην κάμερα του Antenna και λογικά μέχρι το βράδυ πρέπει να έχουν δώσει αποτυπώματα και ένα σεμνό χαμόγελο στον φωτογράφο της ΓΑΔΑ. Όχι ότι είναι και τόσο εύκολο. Για να τους βουτήξουν θα χρειαστεί πολιτική απόφαση. Είναι, άλλωστε, από τις περιπτώσεις όπου οι αποδείξεις εξ ορισμού αμφισβητούνται. Εσύ μπορεί να ποζάρεις στην κάμερα, έχεις όμως το δικαίωμα να πεις ότι τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα. Θα σε πιστέψουν περισσότεροι από όσους φαντάζεσαι. Και ας πούμε ότι τους πιάνουν απόψε. Νομίζω ότι κάπου εκεί θα σταματήσει και η ταλαιπωρία τους. Διότι, αν μη τι άλλο, στις μέρες μας ο τραμπουκισμός διαβάζεται και ως «δίκαιη οργή». Λογικά οι δράστες θα διαφύγουν του αυτοφώρου και στην περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με δίωξη θα έχουν χρόνια μπροστά τους και κόσμο έξω από το δικαστήριο για να συμπαρασταθεί.

Άλλωστε, τα πάντα συνδέονται και συμψηφίζονται. Διάβαζα, ας πούμε, σχόλια που ρωτούσαν αν ο Καμίνης, όταν έτρεχε, αισθάνθηκε όπως οι μετανάστες με τους άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας στο κατόπι τους.

Όμως, ακόμα αν εγώ και εσείς έχουμε διάθεση και χρόνο να διαπραγματευτούμε με τη βλακεία, η δουλειά των επίσημων οργάνων της Πολιτείας είναι άλλη. Να εντοπίσει και να παραδώσει άμεσα στη Δικαιοσύνη αυτούς που επιτίθενται στον δήμαρχο. Και πρέπει να το κάνει το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να έχουν και τα κόμματα την ευχέρεια να τοποθετηθούν αναλόγως. Άλλο ύφος έχει η ανακοίνωση αν διατηρείς μία ιδεολογική, έστω μακρινή, συγγένεια με τον τραμπούκο και διαφορετικό αν βρίσκεται στην ακριβώς απέναντι όχθη. Υπάρχουν διαφορετικές φόρμες ανακοινώσεων, έτοιμες να συμπληρωθούν.

via http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=25916